Πως να γράψετε μια συνοδευτική επιστολή

 

 

Εξατομικεύστε την συνοδευτική σας επιστολή για να ξεχωρίσετε

 

Προς κάθε ενδιαφερόμενο:

Εάν ξεκινήσετε τη συνοδευτική σας επιστολή με αυτόν τον κοινό τρόπο, τότε μάλλον έχετε ήδη χάσει τη δουλειά. Με λίγη παραπάνω προσπάθεια μπορείτε να μάθετε ποιός ελέγχει τις συνοδευτικές επιστολές και να απευθυνθείτε σε αυτόν. Μια συνοδευτική επιστολή θα πρέπει να είναι εξατομικευμένη, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του αποδέκτη και να δείχνει τις προθέσεις σας. Δείτε παρακάτω πώς να γράψετε μια συνοδευτική επιστολή που δεν θα περάσει απαρατήρητη από τους πιθανούς σας εργοδότες.

 

Συμπεριλάβετε τα απαραίτητα στοιχεία

Σύνδεση με εργασιακή εμπειρία: Η εισαγωγική παράγραφος της συνοδευτικής σας επιστολής θα πρέπει να τονίζει τη σχετική σας εμπειρία, μέσα από μια ενδιαφέρουσα διατύπωση που να κάνει τον αναγνώστη να θέλει να συνεχίσει την ανάγνωση. Πρόταση αξίας προς εργοδότη: Στη δεύτερη παράγραφο μπορείτε να αναφέρετε συνοπτικά τα δυνατά σας σημεία και να συνδέσετε τις δεξιότητές σας με τις ικανότητες που απαιτούνται για τη θέση. Ποσοτικοποιήστε τα επιτεύγματά σας και περιγράψτε τη συνεισφορά σας στην προηγουμένη σας εργασία.

 

Χρησιμοποιήστε λέξεις – κλειδιά

Όταν οι συνοδευτικές επιστολές γίνονται upload στα συστήματα διαχείρισης βιογραφικών σημειωμάτων, πολύ συχνά ελέγχονται για λέξεις – κλειδιά, συνεπώς βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη «γλώσσα», τη σύνταξη και τις λέξεις – κλειδιά της αγγελίας για τη θέση εργασίας εντός της συνοδευτική σας επιστολή, όπως θα κάνατε και στο βιογραφικό σας σημείωμα. Η σύνοψη της συνοδευτικής σας επιστολής θα πρέπει να αντανακλά την αγγελία για τη θέση εργασίας.

 

Αφηγηθείτε μια ιστορία

Οι καλύτερες ιστορίες μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι όπου ο ήρωας ανακαλύπτει νέα μέρη, νέες ιδέες και νέες περιπέτειες. Για μια στιγμή μας κάνουν να ξεχνάμε την καθημερινότητά μας και μας εμπνέουν να προσβλέπουμε σε σημαντικότερα πράγματα, καθώς ακολουθούμε τον κεντρικό ήρωα σε αχαρτογράφητα μέρη. Στην επόμενη συνοδευτική επιστολή σας προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τεχνικές αφήγησης ώστε να ενθαρρύνετε τον αναγνώστη να μάθει περισσότερα για την επαγγελματική σας καριέρα.

 

Επικοινωνήστε με ένα φυσικό πρόσωπο

Αφού υποβάλετε online την αίτησή σας, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να εκτυπώσετε τη συνοδευτική σας επιστολή και να τη στείλετε ταχυδρομικά στο φυσικό πρόσωπο της εταιρείας που ασχολείται με τη συγκεκριμένη θέση. Αυτή η κίνηση ενδεχομένως να υπογραμμίσει το ενδιαφέρον σας για τη θέση εργασίας. Παρ’ όλη την τάση της αυτοματοποίησης, όσοι αναζητούν εργασία συνεχίζουν να απευθύνονται σε φυσικά πρόσωπα. Εάν πετύχετε τον κατάλληλο screener, η πρόσθετη σας προσπάθεια θα ληφθεί υπόψιν.

 

Με το να αφιερώνετε χρόνο για να δημιουργήσετε μια εξατομικευμένη συνοδευτική επιστολή, δείχνετε στον εργοδότη ότι ενδιαφέρεστε για τη θέση εργασίας μέσα από την παρουσίαση της κατανόησής σας για τις απαιτήσεις της θέσης εργασίας καθώς και το πώς αυτές σχετίζονται με την εμπειρία σας. Εάν καταβάλετε λίγη περισσότερη προσπάθεια, ενδέχεται να ανταμειφθείτε.

 

Αναζητάτε εργασία; Δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ.