Πως να χτίσετε το προσωπικό σας brand σε εποχές αβεβαιότητας

 

Ενώ ο μετασχηματισμός σαρώνει τον κόσμο, συνεχίστε εστιάζοντας στην εξέλιξη και την ανάπτυξη –– μεταδίδοντας αυτήν την αξία στην εργασίας σας.

 

Αυτήν τη στιγμή, μπορεί όλοι να αισθάνονται πως ετοιμαζόμαστε για ένα μέλλον εργασίας που μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό από ό,τι σήμερα, με την τηλεργασία σε άνοδο και τον μετασχηματισμό των θέσεων εργασίας  ανάμεσα στους κλάδους. Αυτό μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ότι είναι δύσκολο να προετοιμαστείτε για τα επόμενα βήματα της καριέρα σας, αλλά υπάρχουν βασικές αρχές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ενισχύσετε την εικόνα σας. Ακολουθούν τα βήματα που  για να «χτίσετε» την προσωπική σας εικόνα που θα διαρκέσει τόσο εν μέσω της σημερινής αβεβαιότητας αλλά και στο μέλλον.

Δημιουργήστε ή ενημερώστε το προφίλ σας στο LinkedIn

Το προφίλ σας στο LinkedIn είναι απαραίτητο στοιχείο του προσωπικού σας brand. Αφού προσδιορίσετε τους επαγγελματικούς σας στόχους, μπορείτε να χτίσετε την ψηφιακή σας εικόνα στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το προφίλ σας για την προώθηση των δεξιοτήτων, των επιτευγμάτων και των στόχων σας. Εάν έχετε ήδη κάνει αυτά τα βήματα, αξιοποιήστε τον χρόνο σας ενημερώνοντας τυχόν παρωχημένο περιεχόμενο, όπως φωτογραφίες και κείμενα, δημιουργώντας έτσι μία σύγχρονη ψηφιακή ταυτότητα.

Αξιοποιήστε τον ήχο και το βίντεο

Όλες οι πλατφόρμες πλέον, από το Facebook έως το LinkedIn υποστηρίζουν βίντεο streaming απευθείας στους ιστότοπους τους. Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη προβολή των προσωπικών σας δεξιοτήτων, όπως οι επικοινωνιακές δεξιότητες, τα ηγετικά χαρακτηριστικά και η προσωπική παρουσία. Εάν το βίντεο δεν είναι το αγαπημένο σας επικοινωνιακό μέσο, ​​υπάρχουν άλλες ψηφιακές επιλογές για την προβολή του εαυτού σας, όπως είναι η ανερχόμενη μόδα του podcast. Εργαλεία όπως το Anchor.fm καθιστούν πλέον δυνατή την εκκίνηση ενός podcast με τη χρήση ελάχιστου εξοπλισμού ή εκπαίδευσης, χρησιμοποιώντας μέσα τόσο βασικά όσο το τηλέφωνό σας.

Επικεντρωθείτε στη μαθησιακή ικανότητα

Κανείς μας δεν γνωρίζει ακριβώς τι θα φέρει το μέλλον της εργασίας, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι θα απαιτεί συνεχή μάθηση στην εργασία. Προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτές οι νέες προκλήσεις, είναι απαραίτητη η ικανότητα ευμάθειας. Η Ικανότητα Ευμάθειας είναι η επιθυμία και η ικανότητα να μαθαίνουμε συνεχώς και να αναπτυσσόμαστε σε όλη μας τη σταδιοδρομία. Αναρωτηθείτε, πότε ήταν η τελευταία φορά που διαβάσατε κάτι από διαφορετική οπτική; Πότε σκεφτήκατε κάτι διαφορετικό επαγγελματικά; Για να διατηρήσετε την ικανότητα ευμάθειας σας σε εγρήγορση, καθώς η αβεβαιότητα κυριαρχεί, αφιερώστε χρόνο σε νέα πράγματα, ενημερωθείτε εις βάθος και συνεχίστε να αναπτύσσεστε.

Ανακαλύψτε τον δείκτη ευμάθειάς σας.

Σε αυτήν την περίοδο αβεβαιότητας, οι ρόλοι στο μέλλον θα απαιτούν προσαρμοστικότητα και ανθεκτικότητα. Όλο και περισσότερο, απαιτούν διάθεση για μάθηση, προσαρμοστικότητα και ικανότητα εφαρμογής ότι απαιτούν οι μελλοντικές ανάγκες. Χτίζοντας τώρα την προσωπική σας εικόνα, θα είστε σε θέση να προβάλλετε αυτές τις αξίες στην αγορά.

Αν θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα στην επαγγελματική σας καριέρα, δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ, και ανεβάστε βιογραφικό σας εδώ.

Μείνετε στην «καρδιά» των εξελίξεων της αγοράς εργασίας και προετοιμαστείτε για το μέλλον της εργασίας, διαβάζοντας τις συμβουλές καριέρας της ManpowerGroup.