Αναζητώντας και διατηρώντας το κίνητρο για αναζήτηση εργασίας

 

Εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 και της κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχει ως αποτέλεσμα, η αναζήτηση εργασίας μπορεί να ιδωθεί ως μια δύσκολη και συνάμα «μοναχική» υπόθεση. Δεδομένης της κατάστασης, είναι σημαντικό να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στο τι αναζητάτε από μία θέση εργασίας. Ακολουθούν τρόποι για να παραμείνετε αισιόδοξοι και γεμάτοι κίνητρο καθώς συνεχίζετε την αναζήτηση στην αγορά εργασίας.

   

Καλλιεργείστε ένα δίκτυο υποστήριξης

Όταν επεκτείνετε το δίκτυό σας, σκεφτείτε πέρα από τους υπεύθυνους προσλήψεων, τους managers ή εκείνους που θα μπορούσαν να σας βρουν έναν ρόλο σε μία εταιρία. Δικτύωση σημαίνει επίσης να συναναστρέφεστε με ανθρώπους που μπορούν να σας βοηθήσουν στην αναζήτηση εργασίας με άλλους τρόπους. Αυτό μπορεί να είναι η συμμετοχή σε Facebook και LinkedIn groups ή η τακτική επικοινωνία μέσω Zoom με φίλους, οικογένεια ή άλλους που μπορούν να σας βοηθήσουν τόσο με τις δικές τους εμπειρίες και συμβουλές αλλά κυρίως μέσω ψυχολογικής και συναισθηματικής υποστήριξης. 

 

Θέστε όρια για να καταπολεμήσετε την εξάντληση 

Το ανθρώπινο σώμα και μυαλό χρειάζονται χρόνο ξεκούρασης και συχνές περιόδους ανάπαυσης. Με το να πιέζετε τον εαυτό σας για μεγάλη χρονική περίοδο ίσως δεν θα μπορέσετε να είστε 100% αποδοτικοί όταν προκύψει η ευκαιρία για μια συνέντευξη ή για την αποδοχή μιας θέσης εργασίας. Αντίθετα, επενδύστε εξίσου τόσο σε περιόδους έντονης συγκέντρωσης όσο και πραγματικής ξεκούρασης. Με τον καιρό, θα πρέπει να βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στους ρυθμούς σκληρής δουλειάς και την ανάπαυση που χρειάζεστε. Βάλτε όρια, αφήστε το μυαλό σας να ηρεμήσει και επιστρέψτε πιο δυναμικοί και γεμάτοι ενέργεια.

 

Επενδύστε στην επαγγελματική σας ανάπτυξη 

Η αντίληψη της «ευρύτερης εικόνας» θεωρείται επίσης σημαντική. Εκτός από το να κάνετε αιτήσεις για θέσεις εργασίας και να γράφετε συνοδευτικές επιστολές, δώστε χρόνο και εστιάστε στην προσωπική σας ανάπτυξη. Αφιερώστε χρόνο στην επαγγελματική σας εξέλιξη παρακολουθώντας βίντεο, ακούγοντας podcasts και διαβάζοντας βιβλία.  Ή ακόμα καλύτερα, συνεισφέρετε ως εθελοντής σε τοπικές φιλανθρωπικές δράσεις. 

Εκτός από το ότι είναι μια καλή ευκαιρία και μια αξιόλογη επένδυση στην κοινότητά σας, ο εθελοντισμός μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες για την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων και για δικτύωση με άλλους επαγγελματίες. 

 

Να θυμάστε να αφιερώνετε χρόνο για τη φροντίδα του εαυτού σας ενώ ψάχνετε για εργασία. Κάντε διάλειμμα για φαγητό μέσα στην ημέρα, περπατήστε στην γειτονιά σας (παίρνοντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας) και κοιμηθείτε 7-9 ώρες όπως συνίσταται για να είστε σίγουροι ότι έχετε τη δύναμη να επικεντρωθείτε στον στόχο σας. Η αναζήτηση εργασίας θα είναι ακόμη εκεί μόλις επιστρέψετε, πιο ξεκούραστοι, πιο συγκεντρωμένοι και με ισχυρότερο κίνητρο και για να προχωρήσετε. 

 

Αν θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα στην επαγγελματική σας καριέρα, δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ, και ανεβάστε βιογραφικό σας εδώ.

Μείνετε στην «καρδιά» των εξελίξεων της αγοράς εργασίας και προετοιμαστείτε για το μέλλον της εργασίας, διαβάζοντας τις συμβουλές καριέρας της ManpowerGroup.Αναζητώντας και διατηρώντας το κίνητρο για αναζήτηση εργασίας