Οδηγός επιτυχημένης Ψηφιακής Αναζήτησης Εργασίας

 

Η συνεχιζόμενη πανδημία του COVID-19 έχει ωθήσει τους εργοδότες να στραφούν ακόμη περισσότερο στις online διαδικασίες προσλήψεων, είτε μέσω πλατφορμών αναζήτησης θέσεων εργασίας  είτε μέσω online career fairs. Για αυτούς που αναζητούν εργασία, είναι σημαντικό να γνωρίζουν πως χρειάζεται χρόνος και ενέργεια για να βρουν την ιδανική θέση. Ακολουθούν μερικά tips για μία πιο αποτελεσματική ψηφιακή αναζήτηση εργασίας.

 

Αναζητήστε νέους τίτλους εργασίας

 

Ίσως είναι καιρός να ψάξετε και να συμπεριλάβετε λέξεις-κλειδιά στην αναζήτηση εργασίας σας. Στη σημερινή εποχή, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων επιλέγει  έναντι των παραδοσιακών, μόνιμων θέσεων πλήρους απασχόλησης. Ένα από τα κύρια ευρήματα της έρευνας «Τι αναζητούν οι Εργαζόμενοι» της ManpowerGroup αποκαλύπτει ότι οι θέσεις  του μέλλοντος δεν θα μοιάζουν ακριβώς με του παρελθόντος, έτσι οι υποψήφιοι που αναζητούν εργασία θα πρέπει πλέον να συμπεριλάβουν στην αναζήτηση τους και νέες θέσεις εργασίες, και περιγραφές θέσεων τις οποίες μέχρι πρότινος δεν τις αναζητούσαν ή παρακολουθούσαν. Οι οργανισμοί επενδύουν στο ψηφιακό κομμάτι, αυτοματοποιούν  αρμοδιότητες και δημιουργούν νέους ρόλους και νέες θέσεις εργασίας.

 

Χτίστε το δικό σας ψηφιακό αποτύπωμα (brand) 

 

Πιθανότατα έχετε φτιάξει το βιογραφικό σας αλλά ένα ψηφιακό αποτύπωμα, όπως ένας προσωπικός ιστότοπος ή ένα προφίλ στο LinkedIn μπορεί να προσθέσει μια νέα διάσταση στο προσωπικό σας brand. Το ψηφιακό σας αποτύπωμα σας δίνει την ευκαιρία να έχετε ένα  ενημερωμένο και πάντα επίκαιρο  ιστορικό, με λεπτομέρειες σταδιοδρομίας, επιτεύγματα, δεξιότητες, προτάσεις, δείγματα εργασίας και πολλά περισσότερα από όσα μπορεί να προσφέρει ένα βιογραφικό σημείωμα.

 

Δικτυωθείτε online 

 

Οι ψηφιακές διασυνδέσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε θέσεις εργασίας. Μπορείτε να δικτυωθείτε με άτομα που γνωρίζετε, άτομα που θέλετε να γνωρίσετε, leaders  βιομηχανιών, αλλά και με άτομα με παρόμοιες δεξιότητες και ενδιαφέροντα. Στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το LinkedIn, το Reddit, το Quora κλπ., υπάρχουν ομάδες συζήτησης και δικτύωσης για κάθε πορεία καριέρας, κλάδο και θεματική. Λάβετε μέρος σε όσες περισσότερες μπορείτε και προσπαθήστε να συνεισφέρετε στη συζήτηση. Ποτέ δεν ξέρετε ποιον θα συναντήσετε. Αυτές οι επαφές μπορούν να είναι ο σύνδεσμος σας για την επόμενη σας εργασία.

 

Αναζητήστε εταιρίες-στόχους 

 

Η τεχνολογία μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε τα πάντα για μια εταιρεία, όπως τις αξίες της πριν καν κάνετε αίτηση για συνέντευξη. Όπως εντοπίζεται στο report «Τι αναζητούν οι Εργαζόμενοι» της ManpowerGroup, οι εργαζόμενοι αναζητούν εμπιστοσύνη και ισορροπία από τους πιθανούς εργοδότες. Μια ψηφιακή αναζήτηση εργασίας μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε αυτά τα χαρακτηριστικά. Ακολουθήστε την εταιρεία-στόχο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το LinkedIn και το Facebook, καθώς και τους ανταγωνιστές τους ή αντίστοιχες εταιρείες ώστε να μπορέσετε να δείτε πώς συγκρίνονται. Όλα αυτά θα σας δώσουν σημαντικό πλεονέκτημα σε μια πιθανή συνέντευξη. Ιστότοποι όπως το Glassdoor παρέχουν κριτικές και ένα “παράθυρο” στην εργασιακή κουλτούρα. Τέλος, ρυθμίστε τις ειδοποιήσεις της Google ώστε να λαμβάνετε καθημερινά emails από σχετικές λέξεις-κλειδιά, όταν η εταιρεία αναφέρεται στα νέα και τις ειδήσεις, τα οποία επίσης μπορεί να φανούν χρήσιμα σε μια πιθανή συνέντευξη.

 

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι έχετε θέσει τις προτεραιότητές σας και έχετε σχεδιάσει τα πάντα. Είναι πολύ πιο πιθανό να πετύχετε τους στόχους σας αν έχετε τα πάντα καταγεγραμμένα. Η διαχείριση της καριέρας σας μέσα από έναν ξεκάθαρο στόχο θα σας βοηθήσει να πετύχετε και να βρείτε το σωστό δρόμο στην αναζήτηση εργασίας σε ένα ψηφιακό περιβάλλον. 

 

Αν θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα στην επαγγελματική σας καριέρα, δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ, και ανεβάστε βιογραφικό σας εδώ.

Μείνετε στην «καρδιά» των εξελίξεων της αγοράς εργασίας και προετοιμαστείτε για το μέλλον της εργασίας, διαβάζοντας τις συμβουλές καριέρας της ManpowerGroup.Αναζητώντας και διατηρώντας το κίνητρο για αναζήτηση εργασίας