Κάνοντας Αισθητή την Παρουσία Σας για μια Προαγωγή

 

Με το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας να πραγματοποιείται από μακριά, το να καταφέρετε να τραβήξετε την προσοχή των προϊσταμένων σας και να τους δείξετε την αξία σας και το ενδιαφέρον σας για μία πιθανή προαγωγή, φαντάζει μια μεγάλη πρόκληση. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να αναδείξετε τα προσόντα και τις δυνατότητές σας ώστε να μπείτε στο προσκήνιο οποιασδήποτε αξιολόγησης.

 

Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να κάνετε αισθητή την παρουσία σας και να αυξήσετε τις πιθανότητες μιας επερχόμενης προαγωγής. 

Δείξτε τι έχετε πετύχει

Προτού αναφερθείτε στο πού θέλετε να φτάσετε, είναι καλό να υπενθυμίσετε από πού ξεκινήσατε. Με αυτόν τον τρόπο θα αποδείξετε την ικανότητά σας στο να εξελίσσεστε. Κάντε μια λεπτομερή λίστα με όλα όσα έχετε κάνει αλλά και με όσα θέλετε να κάνετε. Υπογραμμίστε τα σημεία εκείνα όπου θεωρείτε ότι έχετε ξεπεράσει τις προσδοκίες και έχετε κάνει περισσότερα από όσα σας ζήτησαν, και αναρωτηθείτε πώς μπορείτε να τα αξιοποιήσετε όλα αυτά σε μια νέα θέση.

Θέστε συγκεκριμένους στόχους 

Κάντε ξεκάθαρο το τι αξιώνετε, όπως την απόκτηση ενός ηγετικού ρόλου, την αύξηση του μισθού σας ή τη μετεγκατάστασή σας σε κάποιο άλλο μέρος της χώρας. Έχοντας έναν ξεκάθαρο στόχο στο μυαλό σας, δείτε βήμα-βήμα την πορεία που πρέπει να ακολουθήσετε για να πετύχετε τον στόχο σας.

Συνδεθείτε με μέντορες 

Είναι πολύ πιθανό να καταλήξετε στο ότι χρειάζεστε μία εξειδικευμένη συμβουλή από κάποιον ειδικό αντί να προσπαθείτε συνεχώς μόνοι, με την περιορισμένη εργασιακή εμπειρία που έχετε. Συζητήστε τόσο με έναν μέντορα όσο και με άλλους επαγγελματίες του χώρου και φτιάξε έναν κύκλο γύρω σας από ανθρώπους που εμπιστεύεστε. Όπως ακριβώς δηλαδή θα έκανε μία επιχείρηση με το διοικητικό της συμβούλιο. Σκεφτείτε πώς θα μπορούσαν κάποιοι μέντορες να σας δώσουν διαφορετικές προοπτικές, νέες διασυνδέσεις, ή συγκεκριμένες δεξιότητες. 

Βρείτε υποστηρικτές 

Συχνά, η καθοδήγηση και μόνο δεν είναι αρκετή. Ακόμα και οι πιο ταλαντούχοι επαγγελματίες που έχουν όρεξη και διάθεση για να προχωρήσουν χρειάζονται υποστήριξη. Ειδικότερα οι γυναίκες, τείνουν να λαμβάνουν υπερβολική καθοδήγηση αλλά ελάχιστη υποστήριξη. Πέρα λοιπόν από καθοδηγητές, είναι σημαντικό να βρείτε άτομα με επιρροή που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε.

 

Ανακεφαλαιώνοντας, είναι πολύ πιο πιθανό να πετύχετε τους στόχους σας όταν τους καταγράφετε. Μην τους «ονειρεύεστε» απλά - πραγματοποιήστε τους. Θέτοντας σαφείς και επιτεύξιμους στόχους θα καταφέρετε να βρεθείτε στο επόμενο στάδιο της εργασιακής σας πορείας.

 

Αν θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα στην επαγγελματική σας καριέρα, δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ, και ανεβάστε βιογραφικό σας εδώ.

Μείνετε στην «καρδιά» των εξελίξεων της αγοράς εργασίας και προετοιμαστείτε για το μέλλον της εργασίας, διαβάζοντας τις συμβουλές καριέρας της ManpowerGroup.