Καθορίζοντας στόχους εκμάθησης για αποφάσεις καριέρας

Η αυτοβελτίωση αφορά την ανάπτυξη υγιεινών συνηθειών, συμπεριλαμβανομένων των τρόπων βελτίωσης της επαγγελματικής σας πορείας.

Η αρχή της νέας επαγγελματικής σεζόν είναι μια πολύ καλή περίοδος για αυτοβελτίωση. Μαζί με τους προσωπικούς σας στόχους, συμπεριλάβετε τρόπους για να συνεχίσετε να μαθαίνετε πως μπορείτε να βελτιώσετε τις ικανότητές σας, πως να ενισχύσετε τις προοπτικές της καριέρας σας και να επιτύχετε περισσότερο στον τρέχοντα ρόλο σας.

Ακολουθούν μικρά tips για να βελτιώσετε τις προοπτικές της καριέρας σας.

Βάλτε τον προγραμματισμό στο πλάνο σας

Όπως πρέπει να υπάρχει στο πρόγραμμά σας διαθέσιμος χρόνος για σωματική άσκηση, έτσι ακριβώς πρέπει να βρεθεί «χώρος» στην καθημερινότητά σας για τον προγραμματισμό της μελλοντικής σας καριέρας. Να είστε προετοιμασμένοι: Αφιερώστε 30 λεπτά χωρίς διακοπή, έχοντας ένα σημειωματάριο και στυλό στη διάθεσή σας και σημειώστε όλα τα πράγματα που θέλετε να πετύχετε στην επαγγελματική σας ζωή. Κάνετε αυτήν την άσκηση μια φορά τον μήνα για να ελέγξετε τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους σας.

Βελτιώστε το βιογραφικό σας

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ρίξατε μια καλή ματιά στο βιογραφικό σας; Είναι η ώρα να το «ξεσκονίσετε» και να εξετάσετε τρόπους βελτίωσής του, προσθέτοντας ένα βιογραφικό που βασίζεται σε βίντεο, συγχρονίζοντάς το με το προφίλ σας στο LinkedIn, ψηφιοποιώντας και βελτιστοποιώντας τις σωστές λέξεις-«κλειδιά».

Βελτιώστε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες

Με την άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των γραπτών μηνυμάτων, η επικοινωνία γίνεται πιο απλή, ακόμα και σε καταστάσεις όπου απαιτείται η χρήση μιας πιο επίσημης επικοινωνίας. Αν ρίξετε μια ματιά στους μεγαλύτερους ηγέτες, θα διαπιστώσετε ότι ένα από τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν, είναι η ικανότητα να επικοινωνούν αποτελεσματικά. Ξεκινήστε λοιπόν κι εσείς να επεξεργάζεστε την (δημόσια) ομιλία σας και στη συνέχεια, βρείτε επιπλέον τρόπους για να βελτιώσετε τις δεξιότητες επικοινωνίας σας.

Γίνετε μέντορας

Το να είστε μέντορας για την ανάπτυξη ταλέντων μπορεί να βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη των δικών σας ηγετικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων. Αν θέλετε να γίνετε μέντορας, η εύρεση του κατάλληλου καθοδηγούμενου μοιάζει πολύ με την άλλη πλευρά της εξίσωσης. Δικτυωθείτε και μιλήστε με άτομα στην εταιρεία σας που διαθέτουν τα χαρακτηριστικά του ατόμου στο οποίο θέλετε να γίνετε μέντορας. Μπορεί ακόμη και να βρείτε κάποιον από την ίδια την εταιρεία σας. Επικοινωνήστε με το σχολείο ή το ακαδημαϊκό ίδρυμα από το οποίο αποφοιτήσατε προκειμένου να ενημερωθείτε για τα προγράμματα καθοδήγησης αποφοίτων / φοιτητών στα οποία μπορείτε να συμμετάσχετε.

Επιλέξτε αυτό που είναι σημαντικό για εσάς και συγκεντρωθείτε σε αυτό. Μόλις νιώσετε ότι το έχετε κατακτήσει, συνεχίστε να αλλάζετε τις συνήθειές σας για να επιτύχετε τη μέγιστη δυνατή απόδοσή σας.

Πηγή: https://www.right.com/thoughtwire/categories/career-work/setting-learning-goals-for-career-resolutions

Αν θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα στην επαγγελματική σας καριέρα, δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ, και ανεβάστε το βιογραφικό σας εδώ.

Μείνετε στην «καρδιά» των εξελίξεων της αγοράς εργασίας και προετοιμαστείτε για το μέλλον της εργασίας, διαβάζοντας τις συμβουλές καριέρας της ManpowerGroup.