3 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν από τη συνεδρία καθοδήγησης κατά παραγγελία

Τα εισερχόμενά σας είναι γεμάτα από email (όλα επείγοντα). «Τρέχετε» από βιντεοσύσκεψη σε βιντεοσύσκεψη ή σε διαπροσωπικές συναντήσεις. Κάθε μέρα είναι γεμάτη και γίνεται όλο και πιο δύσκολο να δώσετε προτεραιότητα και να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τον χρόνο σας για να εστιάσετε στην επίλυση δισεπίλυτων προβλημάτων και στην ανάπτυξη του ηγετικού σας στυλ και των δεξιοτήτων σας.

Τα καλά νέα είναι ότι αν διαβάζετε αυτό το άρθρο, τότε έχετε σκεφτεί και/ή έχετε ήδη πρόσβαση σε συνεδρίες καθοδήγησης ηγεσίας. Ίσως εργάζεστε με έναν executive coach ή ενδεχομένως ο οργανισμός σας μόλις άρχισε να χρησιμοποιεί την κατ’ απαίτηση RightCoach™ καθοδήγηση. Ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε, είναι σημαντικό να έχετε μια «δεύτερη φωνή» και να συζητάτε τις ανησυχίες σας με ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη. Έχοντας αυτή την έτοιμη πρόσβαση σε έναν coach ηγεσίας θα σας βοηθήσει να πατήσετε το κουμπί παύσης για να εστιάσετε στην πρόσκληση και να ανακουφιστείτε από την κούραση και το άγχος που αντιμετωπίζετε.

Μετά από δεκαετίες εμπειρίας στη διαχείριση ταλέντων, γνωρίζουμε επίσης πόσο σημαντικό είναι να διασφαλίζουμε ότι κάθε συνεδρία καθοδήγησης θα έχει υψηλό αντίκτυπο. Όσο πιο παραγωγική είναι η συνεδρία, τόσο πιο γρήγορα θα αναπτύξετε τις δεξιότητες που απαιτούνται για να διαπρέψετε στην εργασία σας. Ξεκινήστε κάνοντας αυτές τις τρεις ερωτήσεις στον εαυτό σας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επόμενη συνεδρία καθοδήγησης κατά παραγγελία:

1. Ποιο είναι το συγκεκριμένο θέμα που θέλετε να συζητήσετε;

Το κλειδί για μια παραγωγική συνεδρία καθοδήγησης κατ’ απαίτηση είναι να εστιάσετε σε ένα συγκεκριμένο θέμα ή σε κάποια ανησυχία που σας απασχολεί, όπως μια επερχόμενη παρουσίαση ή μια δύσκολη σχέση με κάποιον συνάδελφο. Μην μένετε στο αν είναι άξιο προς συζήτηση ή όχι. Οποιαδήποτε κατάσταση είναι περίπλοκη ή ανησυχητική είναι ιδανική για μια συνεδρία καθοδήγησης – κανένα θέμα δεν είναι πολύ απλό ή πολύ περίπλοκο.

Η διαμόρφωση του θέματος εκ των προτέρων σας επιτρέπει να βρίσκεστε στη θέση του οδηγού της συνεδρίας και με τη σειρά σας αναλαμβάνετε το προβάδισμα στη δική σας επαγγελματική εξέλιξη. Για παράδειγμα, το RightCoach™ βοηθά στη διευκόλυνση αυτής της κατάστασης, οργανώνοντας θέματα συνεδρίας καθοδήγησης σε τρεις κύριες κατηγορίες - Leading Oneself (καθοδηγώντας τον εαυτό σου), Leading Others (καθοδηγώντας άλλους) and Leading the Organization (καθοδηγώντας τον Οργανισμό). Αφού προσδιορίσετε ένα θέμα, όπως το Leading Others: Helping a Struggling Team Member (Βοηθώντας ένα μέλος της ομάδας που αγωνίζεται), το RightCoach™ θέτει αυτές τις τρεις ερωτήσεις, που σας επιτρέπουν να παρέχετε περισσότερες λεπτομέρειες πριν καν ξεκινήσει η συνεδρία:

Σε τι ακριβώς θα θέλατε να σας βοηθήσει αυτή η συνεδρία καθοδήγησης;

Ποιο υπόβαθρο ή πλαίσιο είναι σχετικό για αυτήν τη συζήτηση;

Υπάρχει κάτι άλλο που θα ήταν χρήσιμο να μοιραστείτε με τον coach σας;

2. Τι ελπίζετε να αποκομίσετε από αυτήν τη συνεδρία καθοδήγησης;

«Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας coachee κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας είναι να προσδιορίσει γρήγορα την περιοχή/το θέμα για το οποίο επιθυμεί να λάβει καθοδήγηση, εκτός από τις πληροφορίες που έχουν δοθεί πριν από την κλήση. Για παράδειγμα, μια από τις πιο επιτυχημένες εμπειρίες coaching ξεκίνησαν με έναν coachee λέγοντας, ‘Έχω ανάγκη ο μάνατζερ μου να μου παρέχει ορατότητα στον οργανισμό.’ Το συγκεκριμένο άτομο εξέφρασε την πρόκλησή του, γεγονός που με διευκόλυνε να το βοηθήσω να συνειδητοποιήσει ότι έπρεπε να επικεντρωθεί στις δικές του συμπεριφορές και να είναι πιο επιμελής όσον αφορά στη δικτύωση και την παρακολούθηση των εσωτερικών του επαφών. Οι υψηλού σημασίας/αντικτύπου συνεδρίες θα σας τονώσουν και θα εντοπίσουν πρότυπα συμπεριφοράς που απαιτούν χρόνο και προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν. Αλλά είναι απολύτως απαραίτητο για την ανάπτυξη.” – Amanda,  RightCoach™ executive coach.

Σκεφτείτε το μακροπρόθεσμο τελικό αποτέλεσμα πέρα από τη συγκεκριμένη κατάσταση που θα συζητήσετε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας καθοδήγησης. Θέλετε να είστε πιο συμπονετικός ηγέτης; Πώς θα σας βοηθήσει αυτό να ανεβείτε πιο γρήγορα στην καριέρα σας; Αναζητείτε τρόπο να βοηθήσετε την ομάδα ή τον οργανισμό σας να αποδώσει καλύτερα; Αν το πείτε αυτό στον coach σας από την αρχή, θα του επιτρέψετε να χρησιμοποιήσει όλη την τεχνογνωσία και τις δεξιότητές του για να σας βοηθήσει να φτάσετε εκεί, εκτός από τη συνεργασία μαζί σας για να επιλύσετε τα πιο πιεστικά ζητήματά σας και να αναπτύξετε τις ηγετικές σας ικανότητες στο μέλλον. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μεγιστοποιήσετε μια συνεδρία 30 λεπτών!

3. Τι είδους coach μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε εκεί;

Τώρα που έχετε καθορίσει το θέμα που θέλετε να συζητήσετε και το επιθυμητό αποτέλεσμα, είστε σε καλύτερη θέση να επιλέξετε τον/τους coach/-es σας με σύνεση. Αναρωτηθείτε, «ποιο είδος επαγγελματικής κατάρτισης και ποιο στυλ coaching θα με βοηθήσει περισσότερο;»

Σε αυτό το σημείο είναι που το σύστημα (φιλτραρίσματος) του RightCoach™ θα αποτελέσει τεράστιο όφελος. Ενώ μπορείτε να αξιοποιήσετε το προσωπικό σας δίκτυο ή να ψάξετε μέσω του LinkedIn για έναν κατάλληλο coach, το κατ’ απαίτηση δίκτυο από coaches του RightCoach™ που έχουν συνεργαστεί με ηγετικά στελέχη από όλο τον κόσμο, το καθιστά πολύ πιο εύκολο. Η πλατφόρμα σας επιτρέπει να φιλτράρετε τα αναλυτικά προφίλ των coaches και να επιλέξετε εκείνο που σας ταιριάζει με βάση:

Τον κλάδο – υγειονομική περίθαλψη, καταναλωτικά αγαθά, βιομηχανία, τεχνολογία, ακαδημαϊκά, κλπ

Τον τομέα εξειδίκευσης – καθοδήγηση για αλλαγή, οικοδόμηση επιδόσεων ομάδας, κλπ

Την προτιμώμενη γλώσσα – Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Μανδαρινικά, κλπ

Τις διαθέσιμες ημερομηνίες και ώρες – Οι coaches είναι διαθέσιμοι εντός 2 ωρών από τον προγραμματισμό

“Το να έχω πρόσβαση σε κάποιον στην άλλη άκρη του κόσμου δεν ήταν πρόβλημα, στην πραγματικότητα το έκανε να έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον επειδή ήταν τόσο ουδέτεροι απέναντι στον κόσμο της εργασίας μου: Παρόλα αυτά εξακολουθεί να προσθέτει τεράστια αξία επειδή οι ηγέτες αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται.” - RightCoach Coachee.

Επισκεφθείτε το Right.com για να μάθετε πώς μπορείτε να έχετε μια συνεδρία καθοδήγησης σήμερα.

Πηγή: https://workforce-resources.manpowergroup.com/development/3-questions-to-ask-before-your-on-demand-coaching-session

Αν θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα στην επαγγελματική σας καριέρα, δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ, και ανεβάστε το βιογραφικό σας εδώ.

Μείνετε στην «καρδιά» των εξελίξεων της αγοράς εργασίας και προετοιμαστείτε για το μέλλον της εργασίας, διαβάζοντας τις συμβουλές καριέρας της ManpowerGroup.