Πως να φροντίζετε την ψυχική σας υγεία όταν εργάζεστε από απόσταση

Η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε ίσως το μεγαλύτερο «πείραμα» που έγινε ποτέ στην τηλεργασία. Και στις έξι ηπείρους, είδαμε μια σημαντική μερίδα επιχειρήσεων να μεταφέρουν ταχύτατα τις δραστηριότητές τους στο διαδίκτυο, με πολλούς εργαζόμενους να λαμβάνουν οδηγίες να αλλάξουν το σταθμό εργασίας τους από το γραφείο, στην άνεση των σπιτιών τους.

 

Για πολλούς, ήταν μια μετάβαση που παρουσίασε προκλήσεις, ιδιαίτερα όσον αφορά στη διατήρηση της ψυχικής μας υγείας. Πολλοί από εμάς εξακολουθούμε να εργαζόμαστε από απόσταση, σε απομονωμένα περιβάλλοντα, χωρίς το επίπεδο ανθρώπινης αλληλεπίδρασης που είχαμε συνηθίσει πριν από την πανδημία. Αυτό μπορεί να είναι προβληματικό για κάθε εργαζόμενο - και ειδικά για εκείνους που σήμερα ζουν μόνοι τους.

 

Παρακάτω, έχουμε συλλέξει ορισμένες πληροφορίες και πόρους που ελπίζουμε ότι θα βοηθήσουν στην υποστήριξη της ψυχικής σας υγείας όταν εργάζεστε από το σπίτι:

 

  • Πως να αντιμετωπίσετε τη μοναξιά και να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία - Η εργασία από απόσταση έχει προκαλέσει σε  πολλούς αίσθημα απομόνωσης και μοναξιάς, ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε όλοι για να αντιμετωπίσουμε τη μοναξιά και να αποτρέψουμε ορισμένα από τα αρνητικά συναισθήματα και τα προβλήματα ψυχικής υγείας που μπορεί να προκύψουν. Ακολουθούν ορισμένες στρατηγικές αντιμετώπισης που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες.

 

  • Κορονοϊός και ευημερία - Οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι μικρές σταδιακές αλλαγές μπορεί συνιστούν ένα βήμα ζωτικής σημασίας για την τόνωση της διάθεσης και τη βελτίωση της ψυχικής σας ευεξίας. Πάνω σε αυτό, το “Mind”, κορυφαίο φιλανθρωπικό ίδρυμα ψυχικής υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, παρέχει ορισμένους ανεκτίμητους πόρους, όπως πρακτικούς οδηγούς που μπορείτε να εφαρμόσετε για να βελτιώσετε τη στάση ζωής σας.

 

  • 3 συμβουλές για να αποφύγετε την επαγγελματική σας εξουθένωση ενώ εργάζεστε από το σπίτι - Καθώς οι γραμμές μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής σας ζωής γίνονται όλο και πιο θολές, το να διασφαλίσετε ότι δεν εξαντλείτε τον εαυτό σας είναι πρωταρχικής σημασίας για να διατηρήσετε άθικτη την ευημερία σας. Εδώ, το Harvard Business Review μοιράζεται τρεις βασικούς τρόπους με τους οποίους οι εργαζόμενοι μπορούν να κατηγοριοποιήσουν επιτυχώς τη ζωή τους - όλα με στόχο τη διασφάλιση της ψυχικής σας υγείας.

 

 

  • Υποστηρίξτε τον εαυτό σας και τους συναδέλφους σας – Η διατήρηση τακτικής επικοινωνίας με τους συναδέλφους σας δεν συνιστά μόνο ένα θετικό στοιχείο για την εργασία σας, αλλά είναι επίσης σημαντική για την ψυχική σας κατάσταση. Η Mental Health at Work έχει δημιουργήσει μια σειρά εργαλείων για αυτόν το σκοπό, τα οποία υπογραμμίζουν το ρόλο της διατήρησης των συνομιλιών σε υψηλά επίπεδα, με πρόσθετο υλικό που είναι προσαρμοσμένο για εργαζόμενους κάθε επιπέδου εμπειρίας.

 

Πηγή: https://www.manpower.co.uk/article/c_how-to-look-out-for-your-mental-health-when-working-remotely/

 

Αν θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα στην επαγγελματική σας καριέρα, δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ, και ανεβάστε το βιογραφικό σας εδώ.

Μείνετε στην «καρδιά» των εξελίξεων της αγοράς εργασίας και προετοιμαστείτε για το μέλλον της εργασίας, διαβάζοντας τις συμβουλές καριέρας της ManpowerGroup.