6 ηγετικές προσωπικότητες που πρέπει να ακολουθήσεις στο LinkedIn


Αν χρησιμοποιείς το LinkedIn μόνο για να αναπτύξεις ένα δίκτυο επαγγελματικών επαφών, χάνεις ένα σημαντικό όφελος της υπηρεσίας. Το LinkedIn είναι μια πλατφόρμα που κερδίζει έδαφος στις  ηγετικές προσωπικότητες ως μέσο επίδειξης των στρατηγικών τους. Όποια κι αν είναι η επαγγελματική σου ιδιότητα, στο LinkedIn  θα βρεις ηγετικές προσωπικότητες από κάθε κλάδο που μπορεί να βρεις χρήσιμες τις συμβουλές τους.

Δες παρακάτω έξι πολύ καλά παράδειγμα:

Jill Vialet

Η Jill Vialet  δραστηριοποιείται στον τομέα του παιχνιδιού και τα οφέλη του στην υγεία και στην εκπαίδευση. Η Vialet είναι η ιδρύτρια της Playworks, μίας ΜΚΟ που εκπαιδεύει πάνω στον ενεργό πειραματισμό για μαθητές αλλά και για εργαζόμενους. Παράδειγμα δημοσίευσής της: «Γιατί είναι καλό για ενήλικες να παίζουν.»

Simon Sinek

Ο Simon έκανε το ντεμπούτο του με ένα Ted Talk πάνω στο γιατί οι ηγέτες πρέπει να «ξεκινούν με το γιατί» έβγαλε ένα νέο βιβλίο σχετικά με τους Millennials στον εργασιακό χώρο. Παράδειγμα δημοσίευσης: «Να θυμάσαι να επικοινωνείς μία στο τόσο με τους ανθρώπους που γνωρίζεις. Για την ακρίβεια, σήκωσε το τηλέφωνο τώρα και κάλεσε ένα φίλο σου, χωρίς λόγο, απλά για να πεις γεια.»

Arianna Huffington

Η ιδρύτρια της Huffington Post βίωσε από πρώτο χέρι το κόστος του στρες και της εξάντλησης μεταξύ των αποδοτικών υπαλλήλων σε απαιτητικούς χώρους εργασίας. Οπότε ίδρυσε μια νέα εταιρία, την Thrive Global, που σκοπός είναι να διαδώσει ένα μήνυμα: να φροντίζεις τον εαυτό σου όσο εργάζεσαι.
Παράδειγμα δημοσίευσης: «Οι χαρούμενοι υπάλληλοι και οι υψηλοί τζίροι είναι συχνά αλληλένδετοι»

Alexis Ohanian

Αμέσως μετά τη κατασκευή του πρώτου website του στο GeoCities, ο Ohanian άρχισε να κατασκευάζει websites για ΜΚΟ, και σταδιακά έφτιαξε το Reddit, το οποίο είναι πλέον γνωστό ως «Το πρωτοσέλιδο του Ίντερνετ». Σήμερα, μοιράζεται τις επιτυχίες αλλά και τις αποτυχίες του στον κόσμο των start-ups με σκοπό να «εμπνεύσει τη νέα γενιά να είναι καλύτερη από εμάς». Παράδειγμα δημοσίευσης: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βλέπω το Upvoted να επανεκδίδεται σε συνεργασία με το TIME. Υπάρχουν τόσο καλές ιστορίες από την κοινότητα του Reddit, που πρέπει να μοιραστούμε με τον κόσμο».

Jonas Prising

Για μια εσωτερική ματιά και συμβουλές από τον κόσμο της εργασίας, μην ψάχνεις αλλού, ακολούθησε τον Jonas Prising, Πρόεδρο & CEO της ManpowerGroup.  Ειδικός σε θέματα εργασίες παγκόσμια, ο Jonas Prising είναι παθιασμένος με το να προετοιμάζει τους αυριανούς εργαζόμενους και να μοιράζεται την εμπειρία του σχετικά με την αγορά εργασίας. Παράδειγμα δημοσίευσης: «Η τάση της μονιμοποίησης στους εργαζόμενους δεν υπάρχει πλέον. Να μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι Millennials.»

Gayle Allen

Λίγοι άνθρωποι στο LinkedIn και οπουδήποτε αλλού είναι τόσο δικτυωμένοι όσο η Gayle Allen. Η Allen παίρνει συνεντεύξεις από διάφορες ηγετικές προσωπικότητες στο podcast της, και μοιράζεται μικρά διαμάντια σοφίας στο LinkedIn. Παράδειγμα δημοσίευσης: «Πως μπορείς να εκμεταλλευτείς το άγχος σου, πριν από ένα σημαντικό γεγονός και να αυξήσεις την αποδοτικότητα σου»

Η παραπάνω λίστα είναι μόνο ένα μικρό δείγμα του τι μπορείς να βρεις στο LinkedIn, αλλά μπορεί να σε βοηθήσει να ξεκινήσεις να αναπτύσσεις το δίκτυο των επαφών σου, πέρα από αυτούς που γνωρίζεις ήδη. Συνέχισε να εξερευνείς, επισκέψου το https://www.linkedin.com/feed/follow/ για να βρεις όχι μόνο ηγετικές προσωπικότητες αλλά και εταιρίες και θέματα που σε ενδιαφέρουν. Βάλε ποικιλία στο feed σου και θα ανακαλύψεις ότι το LinkedIn γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον να το χρησιμοποιείς.