Αναζήτηση εργασίας με την βοήθεια της τεχνολογίας

Η ψηφιακή επανάσταση έχει αλλάξει σχεδόν τα πάντα στον τομέα της δουλειάς, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας αναζήτησης εργασίας. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να είσαι ενημερωμένος όταν αναζητάς νέα δουλειά.

Όταν διαφοροποιείς ένα χρηματοπιστωτικό χαρτοφυλάκιο, κατανέμεις τον κίνδυνο. Με τον ίδιο τρόπο, όταν αναζητάς εργασία χρησιμοποιώντας την τεχνολογία με διαφορετικούς τρόπους, αυξάνεις τις πιθανότητες να προβληθείς σε ένα πιο ευρύ δίκτυο. Για να αυξήσεις την ανιχνευσιμότητα σου και να μπορούν να σε βρουν πιο εύκολα οι δυνητικοί εργοδότες, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και μεγιστοποίησε την προβολή του προφίλ σου σε όλο το ψηφιακό φάσμα.

 

Μεγιστοποίησε την αναζήτησή σου

Οι λύσεις της ManpowerGroup αναγνώρισαν μια ομάδα υποψηφίων που είναι γνωστοί ως Early HR Technology Adopters οι οποίοι χρησιμοποιούν τουλάχιστον τρεις τεχνολογίες στην αναζήτηση εργασίας τους. Αυτές περιλαμβάνουν μια εφαρμογή smartphone, διαφήμιση στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, μηνύματα κειμένων, video συνέντευξη, chat στο διαδίκτυο, game ή test δεξιοτήτων,  φωνητική αναζήτηση μέσω ενός εικονικού βοηθού. Αυτή η νέα ομάδα υποψηφίων αντιπροσωπεύει το επόμενο κύμα υποψηφίων, οι οποίοι δεν αφήνουν καμιά τεχνολογία ανεκμετάλλευτη όταν αναζητούν νέα εργασία.

 

Καλλιέργησε το ψηφιακό αποτύπωμα σου

Τι βλέπουν οι δυνητικοί εργοδότες όταν κάνουν Google το όνομά σου; Μπορείς να ελέγξεις την ψηφιακή σου εικόνα «καλλιεργώντας» αποτελέσματα με ένα blog ή ένα online χαρτοφυλάκιο. Η δημιουργία μιας ισχυρής ηλεκτρονικής παρουσίας θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις τη φήμη σου και να διαφημίσεις το προφίλ σου. Μπορεί να παρουσιάσει την εμπειρία σου, να επεκτείνει το δίκτυό σου και να δώσει στους υποψήφιους εργοδότες την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την εμπειρία σου.

Δημιούργησε ένα online βιογραφικό σημείωμα

Διαχώρισε τον εαυτό σου από τους υπολοίπους υποψηφίους και αξιοποίησε τα ηλεκτρονικά εργαλεία, δημιουργώντας ένα online βιογραφικό σημείωμα. Ευτυχώς, υπάρχουν ψηφιακές υπηρεσίες που μπορούν να μετατρέψουν ένα βιογραφικό σημείωμα σε ψηφιακή μορφή χωρίς ειδικές τεχνικές κωδικοποίησης.

Κράτα το LinkedIn ενημερωμένο

Το LinkedIn δραστηριοποιείται στον ψηφιακό χώρο πάνω από 15 χρόνια. Καθώς η πλατφόρμα ωριμάζει και εξελίσσεται, το προφίλ σου ενδέχεται να χρειαστεί κάποια επιπλέον ενημέρωση ώστε να συμβαδίζει με την εποχή.  Καλό θα ήταν το προφίλ σου να είναι ενημερωμένο με την εργασιακή σου εμπειρία έτσι ώστε οι δυνητικοί εργοδότες να μπορούν να σε εντοπίσουν πιο αποτελεσματικά.

Όπως συμβαίνει με κάθε τεχνολογία, η περισσότερη δουλειά είναι απαραίτητη να γίνει στο αρχικό στάδιο. Επένδυσε χρόνο στο να δημιουργήσεις portfolios και να διατηρήσεις update τις social και επαγγελματικές σου πλατφόρμες.

Με αυτούς τους τρόπους,  θα αυξηθούν οι πιθανότητες να βρεθεί το προφίλ σου στην αναζήτηση των πιθανών εργοδοτών.