Τέσσερις συμβουλές για να αξιοποιήσετε τις διακοπές στην αναζήτηση εργασίας
 

Οι αναζητήσεις εργασίας δεν χρειάζονται «ξεκούραση» τις διακοπές. Δείτε πώς να μεγιστοποιήσετε εκείνη την εποχή του έτους για να απογειώσετε τις προοπτικές για την επόμενη καριέρα σας.

Η πρόσληψη είναι μια διαδικασία που συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όσοι αναζητούν εργασία μπορούν να προετοιμαστούν για μια νέα θέση εργασίας, ακόμα και όταν πλησιάζουν οι διακοπές. Δείτε τους τρόπους για να συνεχίσετε την αναζήτηση εργασίας κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

1) Ελέγξτε το βιογραφικό σας

Η περίοδος των διακοπών πλησιάζει, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως είναι καιρός να υπολογίσετε εκ νέου τα έτη προϋπηρεσίας που αναφέρετε στο βιογραφικό σας σημείωμα. Παρεμπιπτόντως, επιμεληθείτε πλήρως στο βιογραφικό σας για να δείτε εάν υπάρχουν νέες ευθύνες στη θέση εργασίας σας που θα έπρεπε να προστεθούν.

2) Δημιουργήστε προσχέδια Emails

Οι εορταστικές περίοδοι συχνά συνοδεύονται από απαντήσεις εκτός ωραρίου λειτουργίας, πράγμα που μπορεί να φαίνεται αποθαρρυντικό για κάποιον που αναζητά εργασία. Αντί να αφήνετε τα εισερχόμενά σας να γεμίζουν, αξιοποιήστε τον χρόνο για να δημιουργήσετε προσχέδια email έτοιμα για αποστολή τη σωστή στιγμή. Περιμένετε λίγες μέρες μετά τις διακοπές, στη συνέχεια στείλτε τα την κατάλληλη στιγμή. Αυτό σας δίνει τον πρόσθετο χρόνο για να ελέγξετε με καθαρό μυαλό το email σας για τυπογραφικά λάθη, καθώς και το περιεχόμενό του προτού το στείλετε σε σημαντικούς παραλήπτες.

3) Ξεκουραστείτε και αξιολογήσετε

Η αναζήτηση εργασίας μπορεί να σας απορροφά πλήρως, ακόμη και σε περιόδους απραξίας. Ωστόσο, είναι υγιές να κάνετε ένα διάλειμμα και να ξεκουραστείτε πλήρως. Κατά τη διάρκεια συναντήσεων με στενούς φίλους και την οικογένεια, σκεφτείτε τις προτεραιότητές σας και τι θέλετε από τη δουλειά σας. Μπορεί να χρειάζεστε περισσότερες ευθύνες ή μεγαλύτερη ευελιξία. Αξιολογήστε τι πραγματικά θέλετε.

4) Αποδεχθείτε μια προσωρινή θέση εργασίας

Αναζητήστε πέρα ​​από τις μόνιμες θέσεις πλήρους απασχόλησης. Σε ορισμένους τομείς, οι προσλήψεις εντατικοποιούνται κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου για βραχυπρόθεσμες θέσεις εργασίας. Η ανάληψη μιας προσωρινής θέσης εργασίας για εποχιακή βοήθεια μπορεί να αποτελεί εισροή σε μια επιχείρηση ή αυτοσκοπό. Καθώς το νέο εργατικό δυναμικό χαρακτηρίζεται από ολοένα και περισσότερη κινητικότητα, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι οργανισμοί στρέφονται σε ευέλικτες ευκαιρίες απασχόλησης, όπως οι προσωρινές θέσεις εργασίας.

Οι διακοπές είναι μία περίοδος όπου δίνει και λαμβάνει κανείς (δώρα), και αυτό θα πρέπει να ισχύει και για την καριέρα σας. Ποιο θα ήταν το ιδανικό δώρο για εσάς; Προετοιμάστε και κάντε βήματα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και μπορεί να βρείτε το καλύτερο δώρο για εσάς.