Συμβουλές για ένα σύγχρονο βιογραφικό σημείωμα


Στις μέρες μας, για να είναι αποτελεσματικότερα τα σύγχρονα βιογραφικά σημειώματα είναι πλέον περισσότερο ψηφιακά και οπτικοποιημένα (ή με σύγχρονη σχεδίαση), παρά μια έντυπη λίστα (ή ένας κατάλογος πληροφοριών σε έντυπη μορφή).
Σχεδόν σε όλες τις εργασίες είναι απαραίτητο ένα βιογραφικό σημείωμα που να καταγράφει τα επιτεύγματά σας. Ακόμα και ο Λεονάρντο ντα Βίντσι έπρεπε να διαφημίσει τον εαυτό του στέλνοντας μια επιστολή στον δούκα του Μιλάνου. Όμως οι καροί έχουν αλλάξει. Δείτε πώς να ανανεώσετε το βιογραφικό σας σημείωμα ώστε να το κάνετε πιο εντυπωσιακό.

Συγχρονίστε το βιογραφικό σας σημείωμα με το προφίλ σας στο LinkedIn

Παρουσιάστε μια συνεπή επαγγελματική εικόνα συγχρονίζοντας το βιογραφικό σας σημείωμα και το προφίλ σας στο LinkedIn. Πολλοί εργοδότες θα ελέγξουν το προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο αποτυπώνει μια πληρέστερη εικόνα του ποιός είστε επαγγελματικά. Μέσα από την ολοκλήρωση του προφίλ σας στο LinkedIn το οποίο θα συμπεριλαμβάνει την εργασιακή σας εμπειρία και δείγματα της εργασίας σας, μπορείτε να δείξετε στους πιθανούς εργοδότες ότι κατανοείτε τη σύγχρονη τεχνολογία.

Ψηφιοποιήστε το βιογραφικό σας σημείωμα

Η δημιουργία ενός βιογραφικού σημειώματος που περιέχει ψηφιακά στοιχεία θα σας βοηθήσει να εντυπωσιάσετε τους πιθανούς εργοδότες. Στην περίπτωση που δεν διαθέτετε τις απαραίτητες δεξιότητες προγραμματισμού ή γραφιστικής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε online εργαλεία όπως είναι το Visual CV και το Cake Resume.

Βελτιστοποιήστε το βιογραφικό σας σημείωμα ως προς τις λέξεις – κλειδιά


Διαμορφώστε το βιογραφικό σας σημείωμα ώστε να βρείτε τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στη φιλικότητα προς τον αναγνώστη και τη βελτιστοποίηση ως προς τις λέξεις – κλειδιά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει λέξεις – κλειδιά στο βιογραφικό σας σημείωμα, ενσωματώνοντας τους όρους από όλες τις σχετικές αγγελίες εργασίας. Παράλληλα, για να βεβαιωθείτε ότι το βιογραφικό σας σημείωμα είναι φιλικό προς τον αναγνώστη, χρησιμοποιήστε μια απλή γλώσσα που να επικοινωνεί τις δεξιότητές σας.

Δημιουργήστε ένα βιογραφικό σημείωμα σε μορφή βίντεο

Ένα τέτοιο βιογραφικό σημείωμα δείχνει στους πιθανούς εργοδότες ότι είστε εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες. Η παραγωγή ενός βίντεο δεν χρειάζεται να είναι δαπανηρή, καθώς με τις ψηφιακές κάμερες που υπάρχουν σήμερα στην αγορά δημιουργούνται βίντεο καλής ποιότητας.