7 Τρόποι για να Βελτιώσετε την Παραγωγικότητά σας
 

 

Θυμηθείτε τις παρακάτω «συμβουλές παραγωγικότητας» κατά τη διάρκεια της εργασίας και αποδώστε στο μέγιστο επίπεδό.

 


Βάλτε για κωδικό πρόσβασης μια χρήσιμη υπενθύμιση
 

Στις περισσότερες εταιρείες, τα τμήματα ΙΤ απαιτούν να αλλάζετε συχνά τον κωδικό πρόσβασής σας. Αξιοποιήστε αυτήν την ευκαιρία για να ρυθμίσετε έναν κωδικό πρόσβασης που θα σας υπενθυμίζει μια τρέχουσα προτεραιότητα ή κάτι που θα θέλατε να θυμάστε κάθε φορά που συνδέεστε στον υπολογιστή ή τα email σας. Για παράδειγμα, εάν πρέπει να ετοιμάσετε μια σημαντική αναφορά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κωδικούς όπως FinishQuarterlyReport2017 ή DontCheckEmailB4Report για να μείνετε επικεντρωμένοι.


 

Αποκλείστε τις ώρες μέγιστης εργασιακής απόδοσης στο ημερολόγιό σας
 

Όλοι έχουμε κάποιες ώρες της ημέρας στις οποίες αισθανόμαστε πιο παραγωγικοί, συνεπώς προστατέψτε αυτές τις ώρες, ώστε να μην βρεθείτε σε κουραστικά meeting ενώ θα μπορούσατε να εργάζεστε. Εάν χρησιμοποιείτε κοινόχρηστο ημερολόγιο στο γραφείο, αποκλείστε εκείνες τις ώρες της ημέρας για να αφοσιωθείτε σε εργασιακές προτεραιότητας οι οποίες απαιτούν την πλήρη συγκέντρωσή σας.

 


Πάρτε άδεια σε στρατηγικά χρονικά διαστήματα
 

Για να φτάσει στη μέγιστη απόδοση, το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται ελεύθερο χρόνο και τακτικές περιόδους ξεκούρασης. Όμως, εάν πιέσετε τον εαυτό σας για μεγάλά χρονικά διαστήματα και μετά στριμώχνετε όλη σας την άδεια σε ένα μεγάλο ταξίδι, τότε δεν προσφέρετε στον εαυτό σας την βέλτιστη ξεκούραση. Εάν μπορείτε, χωρίστε την άδειά σας σε “staycations” (διακοπές στο σπίτι) ή κοντινά ταξίδια κατά τη διάρκεια του έτους.

 


Κάντε μια νέα αρχή
 

Σε ηλικία 67 ετών ο Thomas Edison είδε τις εγκαταστάσεις παραγωγής του να καταστρέφονται ολοσχερώς από τη φωτιά. Η ζημιά του στοίχισε σχεδόν 23 εκατ. δολάρια σε σημερινά χρήματα. Όμως η αντίδρασή του ήταν αυτή που θα περίμενε κανείς: «Μόλις ξεφορτωθήκαμε πολλά σκουπίδια» είπε. Εργάστηκε ξανά, έφτιαξε από την αρχή τις εγκατάστάσεις του και κέρδισε 200 εκατ. δολάρια σε σημερινά χρήματα. Φυσικά, αυτό το παράδειγμα δεν είναι λόγος για να καταστρέψετε τη δουλειά σας. Όμως, μια νέα αρχή μετά από μια άκαρπη συνεργασία μπορεί να σας απαλλάξει από τις προσδοκίες και να απελευθερώσει τις ικανότητές σας, ανανεώνοντάς σας και βελτιώνοντας την παραγωγικότητα σας.

 


Δείτε την «μεγάλη» εικόνα
 

Για ποιο πράγμα θα θέλατε να σας θυμούνται; Επειδή απαντήσατε έγκαιρα όλα τα email και τακτοποιήσατε τα εισερχόμενά σας; Δεν πρέπει, φυσικά, να αγνοείτε τα σημαντικά μηνύματα, αλλά μην μένετε υπερβολικά σε λεπτομέρειες, χάνοντας τους καθημερινούς, εβδομαδιαίους ή πιο μακροπρόθεσμους στόχους. Το να έχετε κατά νου την «μεγαλύτερη» εικόνα θα σας βοηθήσει να είστε παραγωγικοί εκεί που απαιτείται.

 


Βάλτε φρένο σε κάποια πράγματα
 

Είναι μια απλή εξίσωση: Έχετε μόνο έναν συγκεκριμένο αριθμό ωρών μέσα στην ημέρα και μόνο ένα υποσύνολο αυτών των ωρών κατά τις οποίες βρίσκεστε στο αποκορύφωμα της παραγωγικότητάς σας. Για να είστε παραγωγικοί, σταματήστε ή περιορίστε τις δραστηριότητες που σας «τρώνε» άσκοπα τις παραγωγικές σας ώρες.

 


Ζητήστε βοήθεια
 

Ακόμα και όταν βρίσκεστε στο απόγειο της παραγωγικότητάς σας, θα φτάσει η στιγμή που θα έρθετε στα όριά σας. Ένα άτομο μπορεί να επιτύχει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Εάν παραδεχθείτε ότι δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα και ζητήσετε βοήθεια από άλλους, η παραγωγικότητά σας θα αυξηθεί μέσα από τη συλλογική προσπάθεια. Μην διστάζετε, απλά ζητήστε το.


 

Τελικά, η παραγωγικότητα σχετίζεται με τις συνήθειες, και όλοι μας έχουμε καλές και κακές συνήθειες. Έρευνες υποστηρίζουν ότι εάν προσπαθήσετε να αλλάξετε πολλές συνήθειες απευθείας, πιθανότατα δεν θα πετύχετε τίποτα. Αντ’ αυτού, διαλέξτε και εφαρμόστε μια από τις παραπάνω συμβουλές κάθε φορά. Μόλις αρχίσετε να συνηθίζετε κάποια πράγματα, συνεχίστε αλλάζοντας μια προς μια περισσότερες συνήθειες.