5 πράγματα που πρέπει να κάνετε αν χάσετε τη δουλειά σας κατά τη διάρκεια των διακοπών
 

 

Κανείς δεν θέλει να χάσει τη δουλειά του, ειδικά κατά τη διάρκεια των διακοπών. Αν σας συμβεί κάτι τέτοιο, υπάρχουν τρόποι για να ξεπεράσετε το σοκ και τα αρνητικά συναισθήματα να σας καταβάλλουν. Αντισταθείτε στην επιθυμία να τα παρατήσετε και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ξαναβρείτε τον ρυθμό σας.

Πρώτον, αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναλογιστείτε τους στόχους της καριέρας σας. Εξετάστε τα πράγματα που σας άρεσαν αλλά και αυτά που δεν σας άρεσαν στην τελευταία σας εργασία. Μόλις κάνετε μια λίστα, συγκρίνετε τα «θετικά» στοιχεία με νέες θέσεις εργασίας που τα περιέχουν. Ίσως ήρθε η ώρα για μια αλλαγή σταδιοδρομίας ή μια αλλαγή κλάδου. Αυτή είναι η ιδανική περίοδος για να πάρετε αυτές τις αποφάσεις.

 

Μην περιμένετε την νέα χρονιά για να ξεκινήσετε την αναζήτηση εργασίας. Αξιοποιήστε τον διαθέσιμο χρόνο σας στο έπακρο, ακολουθώντας τις παρακάτω πέντε συμβουλές:

 

  • Κάντε θετικές σκέψεις - Το να χάνετε μια δουλειά δεν σημαίνει ότι ήρθε το τέλος του κόσμου (αν και, πιθανώς κάπως έτσι θα σας φανεί). Η θετική πλευρά του να χάνετε μια δουλειά κατά την διάρκεια των διακοπών είναι ότι οι φίλοι και συγγενείς σας μάλλον θα έχουν άδεια από τη δουλειά τους. Περάστε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας. Επικεντρωθείτε στο να είστε μια καλή παρέα για τους ανθρώπους που αγαπάτε. Οι φίλοι και οι συγγενείς μπορούν να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας και να σας δώσουν ιδέες για πιθανές επαγγελματικές γνωριμίες που μπορεί να έχουν, οι οποίες ενδεχομένως να σας βοηθήσουν να βρείτε μια νέα θέση εργασίας.
  • Επιστρέψτε στην αγορά εργασίας το συντομότερο δυνατόν – Πολλές εταιρείες καθώς προετοιμάζονται για το νέο «σχολικό» έτος, έχοντας ήδη καθορίσει τους προϋπολογισμούς τους, συχνά προσλαμβάνουν νέο προσωπικό. Μην χάσετε την ευκαιρία να στείλετε το βιογραφικό σας και να δικτυωθείτε με παλιούς συναδέλφους και φίλους.
  • Ανανεώστε το βιογραφικό σας σημείωμα – Αυτή είναι η ιδανική περίοδος να ανανεώσετε το βιογραφικό σας σημείωμα. Προσθέστε την πιο πρόσφατη εργασία σας στην προϋπηρεσία σας και αρχίστε να το στέλνετε αιτήσεις σε πιθανούς εργοδότες. Κοινοποιήστε το ανανεωμένο σας βιογραφικό σημείωμα στο επαγγελματικό σας δίκτυο, ίσως να έχουν κάποιες ιδέες για πιθανές ευκαιρίες ή θέσεις εργασίας.
  • Ξεκινήστε να δικτυώνεστε – Βρείτε εκδηλώσεις δικτύωσης όπου μπορείτε να συμμετάσχετε. Χρησιμοποιήστε τις ως μια ευκαιρία για να διαδώσετε τις επαγγελματικές σας δεξιότητες και τα επιτεύγματά σας και να ενημερώσετε τον κόσμο πως ψάχνετε για νέα εργασία.
  • Αναπτύξτε τις δεξιότητές σας – Όταν εργάζεστε συνεχώς, ενδεχομένως να είναι δύσκολο να βρείτε τον απαιτούμενο χρόνο για να αποκτήσετε νέες επαγγελματικές δεξιότητες ή να βελτιώσετε τις γνώσεις που ήδη διαθέτετε. Τώρα είναι η ιδανική περίοδος να κάνετε ένα δωρεάν online μάθημα, να διαβάσετε ένα βιβλίο σχετικά με την επαγγελματική ανάπτυξη ή να προσφέρετε εθελοντική εργασία σε έναν οργανισμό από όπου ενδεχομένως θα μάθετε κάτι νέο.