Ποια είναι η βαθμολογία μου στην ικανότητα εκμάθησης;

 

Οι βασικές δεξιότητες που θα απαιτούνται στο μέλλον από τους οργανισμούς είναι μετρήσιμες και μπορείτε να τις αποκτήσετε.

 

Εάν μπορείτε να μάθετε, θα μπορέσετε και να εργαστείτε.

 

Αυτά είναι τα ευρήματα που επιβεβαιώνονται από την τελευταία έρευνα της ManpowerGroup για την «Επανάσταση των Δεξιοτήτων». Μια νέα έκθεση δείχνει ότι οι περισσότερες εταιρείες που θα προχωρήσουν σε αυτοματοποίηση διαδικασιων σχεδιάζουν να κάνουν όχι λιγότερες, αλλά περισσότερες προσλήψεις εργαζομένων.

 

Αυτό σημαίνει επίσης ότι η ικανότητα εκμάθησης (learnability) θα είναι ιδιαίτερα σημαντική στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων, οι οποίες θα τους βοηθήσουν στην ενίσχυση της τεχνολογίας και την εξεύρεση θέσεων εργασίας σε ένα νέο περιβάλλον. Η δυνατότητα εκμάθησης είναι η επιθυμία και η ικανότητα γρήγορης ανάπτυξης και προσαρμογής των δεξιοτήτων ώστε να συνεχίσει κανείς να εργάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας.

 

Γνωρίζετε τη βαθμολογία σας στην ικανότητα εκμάθησης σε σχέση με τους «ανταγωνιστές» σας; Για να το ανακαλύψετε, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 

Αξιολογήστε το δείκτη ικανότητας μάθησής σας (LQ)

Θα δοκιμάζατε κάτι για να δείτε πώς είναι; Ναι ή Όχι. Προτιμάτε να ακολουθείτε δοκιμασμένες μεθόδους; Ναι ή Όχι. Μέσα από αυτές και άλλες παρόμοιες ερωτήσεις, θα καθοριστεί LQ σας ή αλλιώς τον δείκτη ικανότητας εκμάθησής σας. Κάντε το LQ  assessment εδώ: https://www.learnabilityquotient.com/en/assessment.

 

Κάντε συζητήσεις σταδιοδρομίας

 

Μόλις μάθετε τον δείκτη ικανότητας εκμάθησης σας, αναφέρετέ το στον διευθυντή σας μέσα από μία συζήτηση σταδιοδρομίας ώστε να αξιολογήσετε τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την προσωπική σας ανάπτυξη. Όποια και να είναι η βαθμολογία σας, μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτή την πληροφορία σαν μια ευκαιρία για να συζητήσετε μια πιθανή εξέλιξη στη σταδιοδρομία σας.

 

Αναπτύξτε μια διαρκή περιέργεια

 

Ένας βασικός δείκτης πρόβλεψης που σχετίζεται με την ικανότητα εκμάθησης είναι η καθημερινή περιέργεια. «Σε αυτό το περιβάλλον, η ικανότητα μάθησης είναι το κλειδί για την επιτυχία τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζόμενους», επισημαίνει η Mara Swan, Αντιπρόεδρος της Global Strategy and Talent του ομίλου ManpowerGroup.

Η βαθμολόγηση της ικανότητας εκμάθησης δεν αποτελεί σταθερό σύνολο, ειδικά τώρα που μια νέα γενιά εργαζομένων με ψηφιακή αντίληψη εισέρχεται στο εργατικό δυναμικό. Όποια κι αν είναι η βαθμολογία, είναι σημαντικό να αναζητάτε συνεχώς πόρους για να συνεχίσετε να μαθαίνετε, να αναπτύσσετε μια αναπτυξιακή νοοτροπία και έναν υγιή δείκτη ικανότητας εκμάθησης.