Κάντε θετική εντύπωση στην συνέντευξη, ακολουθώντας τον Κανόνα των Τριών

 

Υπάρχουν πολλά που θα πρέπει να θυμηθείτε όταν βρίσκεστε σε συνέντευξη για εργασία, από το να δώσετε τη σωστή απάντηση μέχρι τη διαπραγμάτευση της αμοιβής σας. Επιπλέον, θα πρέπει να έχετε έναν αέρα αυτοπεποίθησης και να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση.  

Αντί να προσπαθήσετε να τα κάνετε όλα μαζί, επικεντρωθείτε στα βασικά. Δείτε εδώ τρεις βασικές αρχές που θα πρέπει να θυμάστε.
 

Δικτυωθείτε και μάθετε πληροφορίες εκ των προτέρων 
 

Για να κάνετε μια πρώτη θετική εντύπωση στον υπεύθυνο συνεντεύξεων, θα πρέπει να γνωρίζετε από πριν όσο περισσότερες πληροφορίες μπορείτε για την εταιρεία και τη θέση. Μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες για την εταιρεία και τις απαιτήσεις της θέσης εργασίας μέσα από το επαγγελματικό σας δίκτυο ή επικοινωνώντας με τον εργασιακό σας σύμβουλο που σας έχει προτείνει τη συγκεκριμένη θέση.  

Μην ξεχάσετε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης να ρωτήσετε για τα καθήκοντα της θέσης. Το ενδιαφέρον και η επιθυμία σας να μάθετε περισσότερα για τα καθήκοντα της θέσης είναι πολύ πιθανόν να επηρεάσουν θετικά τους υπεύθυνους την συνέντευξης.
 

Αναπνεύστε κανονικά και δώστε βάση στη γλώσσα του σώματός σας 
 

Εάν προσπαθήσετε να ελέγξετε την κάθε σας κίνηση, από τη χειραψία μέχρι την οπτική επαφή, πιθανόν οι κινήσεις σας να γίνουν αντιληπτές ως μηχανικές ή νευρικές. Αντ’ αυτού, αναπνεύστε κανονικά και χαλαρώστε. Αφήστε τη γλώσσα του σώματός σας να δώσει την εντύπωση της άνεσης και της αυτοπεποίθησης και τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους.
 

Θυμηθείτε να πείτε «Ευχαριστώ» 
 

Ενώ η πρώτη εντύπωση έχει δημιουργηθεί προτού σας γνωρίσουν, ολοκληρώνεται αφού φύγετε από την αίθουσα συνεντεύξεων. Σε μια ευχαριστήρια επιστολή να αναφέρετε τί ήταν αυτό που σας έκανε να συνδεθείτε με τη θέση και πώς ο υπεύθυνος συνεντεύξεων σας βοήθησε να κατανοήσετε τα καθήκοντα της θέσης. Αν και κάτι τέτοιο δεν υποκαθιστά την πρώτη εντύπωση, ενισχύει, ωστόσο, το πώς σας αντιλαμβάνονται οι άλλοι. Δεν χρειάζεται να αναφέρετε πάρα πολλά για να υπενθυμίσετε ότι αναζητάτε εργασία και για να εδραιώσετε το προσωπικό σας brand. 

Μόλις ολοκληρώσετε μια συνέντευξη, μη ξεχάσετε να αντισταθείτε στον πειρασμό της αυτοαμφισβήτησης. Θυμηθείτε ότι η πρώτη εντύπωση δεν εξαρτάται από ένα μόνο στοιχείο – αλλά από περισσότερα. Επικεντρωθείτε στο να ενισχύσετε τη φήμη σας και μια καλή πρώτη εντύπωση θα αρχίσει να γίνεται δεύτερη φύση σας.

 

Μείνετε στην «καρδιά» των εξελίξεων της αγοράς εργασίας και προετοιμαστείτε για το μέλλον της εργασίας, μέσα από τις Συμβουλές Καριέρας της ManpowerGroup.

Ανακαλύψτε τις διαθέσιμές θέσεις εργασίας που ταιριάζουν δικό σας επαγγελματικό προφίλ, από εδώ.