Συμβουλές για να ξεκινήσετε την αναζήτηση εργασίας σας το 2020
 

Όσοι επιθυμούν να κάνουν μια επαγγελματική μετακίνηση αυτή τη νέα δεκαετία, η παρακάτω λίστα θα τους βοηθήσει να ξεκινήσουν την αναζήτηση εργασίας.

Διευρύνετε το δίκτυό σας

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι, ενώ στην καθημερινότητά μας αλληλοεπιδρούμε μέσα σε έναν στενό κοινωνικό κύκλο, ο ευρύτερος κοινωνικός μας κύκλος είναι αυτός που θα μας βοηθήσει να κάνουμε το επόμενο επαγγελματικό μας βήμα. Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο από τη στιγμή που ο στενός μας κοινωνικός κύκλος μας γνωρίζει καλύτερα, αλλά ο ευρύτερος κοινωνικός μας κύκλος, έχοντας περισσότερες επαφές ίσως γνωρίζει τις επαγγελματικές ευκαιρίες που είναι πιθανό να μη γνωρίζουμε. Κάνοντας λοιπόν ένα βήμα πιο μακριά από το comfort zone σας, μπορείτε να επεκτείνετε σε μεγάλο βαθμό το δίκτυό σας.

Αξιοποιήστε τα social media

Το LinkedIn μπορεί να είναι το πρώτο κοινωνικό δίκτυο που οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται όταν πρόκειται για αναζήτηση εργασίας. Ωστόσο, το προσωπικό σας branding μέσω των social media μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, από το Instagram μέχρι το Twitter.

Ψηφιοποιήστε το βιογραφικό σας σημείωμα

Υπάρχουν πολλά εργαλεία για να μετατρέψετε το βιογραφικό σας σε ψηφιακή μορφή, όπως το VisualCV. Το συγκεκριμένο εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν φωτογραφίες ή γραφικά στοιχεία στο βιογραφικό τους σημείωμα, να επιλέγουν τα κατάλληλα templates για κάθε τομέα εργασίας, ή να αναθέτουν σε κάποιον άλλον τη σχεδίαση και διαμόρφωση του βιογραφικού τους σημειώματος.

Αναγνωρίστε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σας

Εκμεταλλευτείτε όλες σας τις δυνατότητες για το νέο σας ρόλο, λαμβάνοντας υπόψη την εκπαίδευσής σας, τα soft skills σας και της προσωπικότητάς σας. Η ManpowerGroup, παρέχει online αξιολογήσεις ώστε οι υποψήφιοι έχουν στα χέρια τους πραγματικά δεδομένα όταν μπαίνουν στην αγορά εργασίας.