Πώς να κάνετε μια επιτυχημένη μετάβαση από το πανεπιστήμιο στην καριέρα σας
 

Η πραγματοποίηση της μετάβασης από το πανεπιστήμιο στο χώρο εργασίας απαιτεί πολλές προσαρμογές, όπως η εκμάθηση και απόκτηση νέων δεξιοτήτων εργασίας, η διαχείριση των αλληλεπιδράσεων με τους συναδέλφους και το πως να ισορροπείτε τα πρότζεκτς που δουλεύετε μόνος σας, με αυτά που δουλεύετε σε συνεργασία με άλλους.

Μακροπρόθεσμη διαχείριση έργου

Όταν εργάζεστε σε διάφορα projects, θα σας βοηθήσει να ορίζετε στόχους-ορόσημα, να ελέγχετε τακτικά την πρόοδο των εργασιών, να λαμβάνετε πληροφορίες και να χρησιμοποιείτε τα διαθέσιμα «εργαλεία» όσων είναι γύρω σας. Διαβάστε εδώ τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποκτήσετε μεγαλύτερη κατάρτιση στη διαχείριση έργων, πράγμα που θα κάνει τη δουλειά σας πιο εύκολη.

Ορίστε συγκεκριμένες προσδοκίες

Στις αρχές του εξαμήνου, ο καθηγητής σας εκδίδει ένα πρόγραμμα σπουδών και αφιερώνει το πρώτο μάθημα σε αυτό. Αυτό όχι μόνο παρέχει το πλαίσιο διδασκαλίας, αλλά βοηθάει στον προσδιορισμό του διδακτικού ύφους του καθηγητή. Η ίδια μέθοδος είναι εξίσου σημαντική για την έναρξη ενός νέου ρόλου σε μία νέα θέση εργασίας. Επικοινωνήστε πρόσωπο με πρόσωπο - όχι μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έτσι θα μπορέσετε να δώσετε μια αίσθηση του στυλ σας, των κινήτρων και των προσδοκιών σας.

«Εξασφαλίστε» έναν μέντορα

Το να έχετε έναν μέντορα σας επιτρέπει να μάθετε τι περιμένουν οι εργοδότες από τους αποφοίτους και έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες για να προετοιμαστείτε καλύτερα για την εργασία. Εδώ θα βρείτε συμβουλές για τους καλύτερους τρόπους εύρεσης και επιλογής ενός μέντορα.

Οι απόφοιτοι, μετά από τα έτη που έχουν περάσει εντός του εκπαιδευτικού συστήματος, σίγουρα χρειάζονται κάποιο χρονικό διάστημα για να πραγματοποιήσουν μια ομαλή μετάβαση στην αγορά εργασίας. Αλλά όπως οι πρωτοετείς γίνονται τελειόφοιτοι, έτσι και αυτή η νέα γενιά θα ωριμάσει, θα μάθει και θα κατακτήσει τους εργασιακούς ρόλους. Καλή σας τύχη, απόφοιτοι!