Ώρα για αλλαγή τρόπου σκέψης
 

Το να είσαι νέος σημαίνει πως δεν έχεις βάλει τα πάντα ακόμα σε τάξη. Ίσως θέλεις να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό ή ακόμα να αλλάξεις τελείως καριέρα. Τη σήμερον ημέρα, τέτοιες αλλαγές δεν είναι μόνο θεμιτές αλλά πολλές φορές και απαραίτητες.

Ίσως ακόμη δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα μας φέρει το ανθρώπινο δυναμικό στο μέλλον. Γνωρίζουμε όμως πως οι προσωπικές δεξιότητες (soft skills), η προσαρμογή στις νέες αλλαγές, και η ικανότητα ευμάθειας είναι τα χαρακτηριστικά σε ζήτηση από το ανθρώπινο δυναμικό του αύριο.
 

 

Εστίασε στις προσωπικές δεξιότητες

Η έρευνα της ManpowerGroupRobots Need Not Apply: Human Solutions in the Skills Revolution — έδειξε πως οι προσωπικές δεξιότητες με την μεγαλύτερη αξία είναι οι πιο δυσεύρετες και ταυτόχρονα αυτές που μπορούν να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο σε μια καριέρα. Οι προσωπικές δεξιότητες περιλαμβάνουν την επικοινωνία, τη συνεργασία και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Αυτό σημαίνει πως η εστίαση στη δημιουργικότητα, την ηγεσία και την ικανότητα εκμάθησης είναι μια καλή επιλογή, ανεξάρτητα από το επαγγελματικό πεδίο ή κλάδο στον οποίο κανείς βρίσκεται.
 

Μάθε μέσα από τα σχόλια

Η επικοινωνία και τα σχόλια από τρίτους είναι αυτά που στο τέλος της μέρας μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Μια εύστοχη κριτική μπορεί να αποκαλύψει στοιχεία για εμάς που δεν θα ήμασταν σε θέση να δούμε διαφορετικά, και παράλληλα να μας διδάξει κάτι.
 

Κάνε περισσότερες ερωτήσεις

Κανείς δεν περιμένει να ξέρεις τα πάντα, ειδικά όταν είσαι νέος. Γι’ αυτό ακριβώς αυτή είναι η περίοδος που μπορείς να ρωτάς άφοβα όποτε και όπου χρειάζεται, να μαθαίνεις, και να γίνεσαι καλύτερος.

Ποτέ δεν είναι αργά για μια αλλαγή, ειδικά όταν είσαι νέος και έχεις το ελεύθερο να κάνεις λάθη. Ίσως έχει έρθει η ώρα για αλλαγή, και μαζί με αυτήν να αλλάξεις και τον κόσμο.

Αναζητάτε εργασία; Δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ.