Γιατι η ικανότητα ευμάθειας είναι η πιο σημαντική επιδεξιότητα σε έναν ψηφιακό κόσμο

 

 

Οι άνθρωποι θα είναι πιο σημαντικοί από ποτέ στο «μέλλον της εργασίας»: το 86% των Ελλήνων εργοδοτών σχεδιάζουν να αυξήσουν ή και να διατηρήσουν τον αριθμό εργαζομένων τους σαν αποτέλεσμα της αυτοματοποίησης, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της ManpowerGroup.

 

Αντί να μειώνουν τις ευκαιρίες απασχόλησης, οι οργανισμοί επενδύουν στο ψηφιακό περιβάλλον και την αυτοματοποίηση, αναθέτοντας αρμοδιότητες στις μηχανές, δίνοντας παράλληλα νέους ρόλους στο ανθρώπινο δυναμικό τους. Η ιστορία μας έχει διδάξει πως κάθε φορά που βιώνουμε μια βιομηχανική επανάσταση, πρέπει να ακολουθήσει μια «εκπαιδευτική επανάσταση» για να υπάρξει ένα πιο ικανό ανθρώπινο δυναμικό που θα αναλάβει τις νέες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν.

Αυτός είναι ο λόγος που η ικανότητα της ευμάθειας, δηλαδή. η θέληση και η ικανότητα για συνεχή απόκτηση νεων δεξιοτήτων είναι ένα από τα πιο καθοριστικά χαρακτηριστικά της Επανάστασης των Δεξιοτήτων.

Από που όμως μπορεί να ξεκινήσει κάποιος? Από το να καταλάβει αν κατέχει την ικανότητα ευμάθειας και από τις νέες ευκαιρίες για συνεχή ανάπτυξη των δεξιοτήτων του.

Για όλους αυτούς τους λόγους, είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με το Junior Achievement Europe, το οποίο μας επιτρέπει να προσφέρουμε στους νέους πραγματική εργασιακή εμπειρία ώστε να απελευθερώσουν τις επιχειρηματικές τους ικανότητες, να αναπτύξουν την ικανότητα ευμάθειας τους και να αποδείξουν ότι είναι έτοιμοι για εργασία και δεν κατέχουν απλά ένα πτυχίο.

Όλοι οι εργαζόμενοι σε όλους τους οργανισμούς όλων των μεγεθών και οικονομικών τομέων, πρέπει να συνεχίσουν να καλλιεργούν την ευμάθεια τους.

Σαν εργοδότες, πρέπει να προωθήσουμε μια κουλτούρα ευμάθειας εντός των οργανισμών μας, καθοδηγώντας και υποστηρίζοντας το ανθρώπινο δυναμικό στη διαδικασία εκπαίδευσης του και δίνοντας ευκαιρίες ανάπτυξης δεξιοτήτων σε όλους τους εργαζόμενους.

Το μέλλον της εργασίας είναι τώρα. H τεχνολογία είναι εδώ για να μείνει και θα συνεχίσει να επηρεάζει το ανθρώπινο δυναμικό όχι μόνο σήμερα αλλά και στο μέλλον.