Εκτός Γραφείου - Αναπτύξτε την καριέρα σας κατά τη διάρκεια των διακοπών


Όσον αφορά τις διακοπές, οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν κάνουν χρήση όλων των ημερών της άδειας που δικαιούνται μέσα στο χρόνο. Αυτό είναι λάθος. Οι διακοπές δεν εμπλουτίζουν απλώς την προσωπική σας ζωή, η χαλάρωση «φορτίζει» τις μπαταρίες σας για να είστε γεμάτοι δύναμη όταν επιστρέψετε. Ακολουθούν συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις διακοπές σας και να μεγιστοποιήσετε τα στοιχεία της εξισορρόπησης μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

 

Προγραμματίστε επισκέψεις δικτύωσης

Πριν επισκεφτείτε ένα νέο μέρος, κάντε μια γρήγορη αναζήτηση στο LinkedIn για να δείτε αν κάποιος από το δίκτυό σας είτε ζει σε αυτήν την τοποθεσία ή συνδέεται με κάποιον που μπορεί να σας συστήσει. Η συνάντηση δικτύωσης με έναν ντόπιο ενώ βρίσκεστε σε διακοπές δημιουργεί μεγαλύτερη διαπροσωπική σχέση  από την ψηφιακή ανταλλαγή μηνυμάτων. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να αφορά μόνο το εργασιακό κομμάτι. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε μια καλύτερη αίσθηση της περιοχής που περνάτε τις διακοπές σας από κάποιον που ζει εκεί και γνωρίζει τα γύρω μέρη.

 

Απελευθερώστε την δημιουργικότητα σας

Στην εργασία σας, πιθανότατα έχετε προθεσμίες και περιορισμούς στα έργα που δεν επιτρέπουν τη δημιουργική σκέψη. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να διακόψει την ικανότητά σας να καινοτομείτε και να σκέφτεστε εκτός των συνηθισμένων πλαισίων με αποτέλεσμα να μην βλέπετε την «μεγάλη εικόνα» σε πολλά θέματα. Στις διακοπές, αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας, και διαβάστε ένα μυθιστόρημα, εργαστείτε σε ένα έργο τέχνης ή απλά  αφήστε τον εαυτό σας να χαλαρώσει. Όλα αυτά μπορεί να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την εργασία σας με πιο «φρέσκες» σκέψεις.

 

Δείτε την «ευρύτερη εικόνα»

Σχετικά με την ιδέα της διαφυγής από την καθημερινότητα, όταν βρίσκεστε σε διακοπές, μπορείτε να δείτε την «ευρύτερη εικόνα» και να σκεφτείτε - τι θέλετε πραγματικά από τη δουλειά σας; Θέλετε προαγωγή; Θέλετε να κάνετε τη διαφορά; Θέλετε να μεταβείτε σε διαφορετικό τμήμα ή εταιρεία; Όταν δίνετε στον εαυτό σας χρόνο, μπορείτε να απαντήσετε στις σημαντικές ερωτήσεις που συχνά παρεμβάλλονται από άλλα επείγοντα ζητήματα.

 

Αποσυνδεθείτε

Και μην αισθάνεστε ενοχές. Υπάρχει  δυσκολία στον διαχωρισμό των ορίων ανάμεσα στην παραγωγικότητα και τη διάθεση για διακοπές. Μακροπρόθεσμα, αυτό θα σας κάνει λιγότερο παραγωγικούς. Τα αποθέματα ενέργειας και προσοχής σας είναι πεπερασμένα, οπότε όταν κάνετε ένα διάλειμμα, αποσυνδεθείτε πλήρως. Αυτό θα φορτίσει τις μπαταρίες σας και θα μπορείτε να ασχοληθείτε ξανά με τις υποχρεώσεις σας ανανεωμένοι.

 

Γιατί να περιμένετε; Ξεκινήστε να σχεδιάζετε τις επόμενες διακοπές σας από τώρα.

 

Αν θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα στην επαγγελματική σας καριέρα, δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ, και ανεβάστε βιογραφικό σας εδώ.

Μείνετε στην «καρδιά» των εξελίξεων της αγοράς εργασίας και προετοιμαστείτε για το μέλλον της εργασίας, διαβάζοντας τις συμβουλές καριέρας της ManpowerGroup.