Απλοί τρόποι για να εντυπωσιάσεις σε μια συνέντευξη


Δεν είναι απαραίτητο κάθε απάντηση σε μια συνέντευξη να είναι ένας ατέλειωτος μονόλογος.
 

Απομνημόνευσε τους στόχους της εταιρίας
Η διαφορά μεταξύ δυο ισοδύναμων υποψηφίων για μια θέση εργασίας διακρίνεται στο ποιος φαίνεται να τη θέλει περισσότερο. Μπορείς να κάνεις τον εαυτό σου να ξεχωρίσει γνωρίζοντας ποιος είναι ο σκοπός και οι στόχοι της εταιρίας. Μην επαναλαμβάνεις τις επικεφαλίδες των στόχων της εταιρίας παρόμοια με ένα δελτίο τύπου, χρησιμοποίησε δικά σου λόγια που θα σε κάνουν να φαίνεσαι πιο ειλικρινής. Βρες τον συσχετισμό μεταξύ των προσωπικών σου στόχων με αυτούς της εταιρίας. 

Αναζήτησε πρόσφατες δημοσιεύσεις της εταιρίας στα social media.
Μια εταιρία δεν είναι στατική, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός. Για να μείνεις σε επαφή με το τι νέο συμβαίνει σε μια εταιρία, εξοικειώσου με τα νέα της εταιρίας τα οποία μπορεί να έχει δημοσιεύσει στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει και να γνωρίσεις την εταιρία καλύτερα αλλά και να διακρίνεις τι είναι σημαντικό για την εταιρία, επιτρέποντας σου να κάνεις κουβέντα σχετικά με αυτά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. 

Μίλησε με εργαζόμενους της εταιρίας
Για τους περισσότερους ανθρώπους το να συζητήσουν με εργαζόμενους της εταιρίας μπορεί να σημαίνει το να τους ζητήσεις να πουν έναν «καλό λόγο» για εσένα. Αντί για αυτό, μίλησε με κάποιον ο οποίος εργάζεται ήδη στην εταιρία και ρώτησε τους τι τους αρέσει περισσότερο σε αυτή την εταιρία. Αυτό μπορεί να σου δώσει την ευκαιρία να καταλάβεις αν θέλεις να εργαστείς σε αυτή την εταιρία κι εσύ. 

Μάθε τα ονόματα του ατόμου ή των ατόμων που θα σου πάρουν συνέντευξη.
Τίποτα δεν ηχεί πιο γλυκά στα αυτιά κάποιοι από το ίδιο του το όνομα,  ειδικά αν κάποιος που μόλις γνώρισε , γνωρίζει και χρησιμοποιεί το μικρό του όνομα, δείχνει προσοχή στη λεπτομέρεια. Μην το παρακάνεις χρησιμοποιώντας το μικρό τους όνομα σε κάθε πρόταση φυσικά. Αντίθετα, χρησιμοποίησε το διακριτικά, όπως στο τέλος της συνέντευξης την ώρα που τους αποχαιρετάς. 

Να έχεις μαζί σου συστατικές επιστολές
Αν όλα πάνε καλά, οι νέοι πιθανοί σου εργοδότες, πιθανόν να καλέσουν τους ανθρώπους που αναφέρεις στις συστατικές σου επιστολές ώστε να μάθουν περισσότερα για εσένα. Δώσε τους μια μικρή ιδέα για το τι να περιμένουν έχοντας γραπτώς τις δεξιότητες και γνώσεις που απέκτησες ενώ εργαζόσουν σε κάποια άλλη εταιρία. Μπορείς να ζητήσεις από τους προηγούμενους σου εργοδότες να το κάνουν αυτό, ή απλά συνέταξε μια λίστα από συστάσεις που έχεις αποκτήσει στο LinkedIn.  Χρειάζεται όμως προσοχή: είναι λεπτή η γραμμή μεταξύ του να φαίνεσαι προετοιμασμένος και αλαζόνας, οπότε χρησιμοποίησε το μόνο όταν οι συστάσεις σου είναι άξιες αναφοράς. 

Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όταν κρίνεις ότι είναι κατάλληλο και το επιτρέπει το «κλίμα». Οι συμβουλές αυτές δεν αντικαθιστούν τις δεξιότητες και τις ικανότητες σου. Από την άλλη κάνοντας αυτές τις μικρές ενέργειες και ημερομηνίες μπορεί να αναδείξει τη προσοχή σου στη λεπτομέρεια, που είναι ένα από τα πράγματα που οι εργοδότες αναζητούν όταν αναζητούν πολύτιμα μέλη για την ομάδα τους. Δώσε προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες και η θέση μπορεί να γίνει δική σου. 
https://www.right.com/wps/wcm/connect/right-us-en/home/thoughtwire/categories/career-work/small-ways-to-impress-in-a-job-interview