Πως να παραμείνετε παραγωγικοί στην εργασία σας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού


Η ηρεμία των διακοπών μπορεί να προσφέρει την ευκαιρία να είστε παραγωγικοί, να ολοκληρώσετε εργασίες και να βρίσκεστε ένα βήμα πιο μπροστά στα Project της εργασίας σας προτού επιστρέψουν όλοι. Ακολουθούν κάποιες συμβουλές για να παραμείνετε παραγωγικοί έως το τέλος του ημερολογιακού έτους και να κάνετε ένα δυνατό ξεκίνημα μετά τις διακοπές.

 

Ξεκινήστε με τις δύσκολες εργασίες

Όλα τα meeting σας έχουν αναβληθεί και τα έργα θα παραδοθούν μετά τις διακοπές. Με όλο αυτό τον επιπλέον  χρόνο, υπάρχει ο κίνδυνος να επιτρέψετε στον εαυτό σας να «χρονοτριβήσετε» παραγωγικά διαβάζοντας την εισερχόμενή σας αλληλογραφία. Κάτι άλλο που μπορεί να σας τύχει είναι να έχετε 50 καρτέλες εργασίας ανοιχτές, είναι μεσημέρι και δεν έχετε κάτι απτό που κάνατε το πρωί για να δείξετε. Αντ' αυτού, ορίστε ένα πρόγραμμα και ξεκινήστε με κάτι που πρέπει να ολοκληρωθεί. Το διάβασμα των email μπορεί γίνει αργότερα.

 

Οργανωθείτε

Θυμάστε αυτή την τεράστια στοίβα χαρτιών και τα αδιάβαστα email που αποφεύγετε για εβδομάδες; Ήρθε η ώρα για ξεκαθάρισμα, διαγραφή, αρχειοθέτηση και ανακύκλωση. Τίποτα δεν σας κάνει να νιώθετε πιο έτοιμοι να αναλάβετε μεγάλα έργα, όσο ένας καθαρός και οργανωμένος χώρος εργασίας.

 

Ορίστε χρόνο για τακτικά διαλείμματα

Χωρίς τον προγραμματισμό των συναντήσεων, μπορεί να παραμείνετε κολλημένοι στο ίδιο έργο. Αν και αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε πολλά  καλό είναι να κάνετε ένα διάλειμμα και να αφήσετε χρόνο για να κάνετε μια συνολική ανασκόπηση. Χρησιμοποιήστε ένα χρονοδιακόπτη και ορίστε χρόνο εργασίας 25-30 λεπτά ανά έργο και θυμηθείτε να κάνετε διάλειμμα.

 

Κάντε ανασκόπηση του έτους

Οι αξιολογήσεις της απόδοσης δεν αποτελούν το μόνο διάστημα που πρέπει να σκεφτείτε την εργασία σας. Καθώς πλησιάζει το τέλος του χρόνου, αφιερώστε χρόνο για να σημειώσετε τι πιστεύετε ότι πήγε καλά, τι θέλετε να βελτιώσετε και τι θέλετε να κάνετε μόλις ξεκινήσει ξανά η πολυάσχολη σεζόν. Εκμεταλλευτείτε τον χρόνο των διακοπών για μια εσωτερική ανασκόπηση.

 

Πραγματοποιήστε διασυνδέσεις

Τώρα κάντε ένα διάλειμμα – μαζί με άλλους. Αναζητήστε εκείνη τη μικρή ομάδα των συναδέλφων που βρίσκονται ακόμα στο γραφείο για να κάνετε πιο σημαντικές επαφές από όταν στο γραφείο ήταν όλοι απασχολημένοι. Βγείτε μαζί για μεσημεριανό, περάστε περισσότερο χρόνο στους κοινόχρηστους χώρους ή θεσπίστε κάποιο happy hour.

 

Θέλετε να κάνετε στον εαυτό σας ένα δώρο που έχει απόδοση στο μέλλον; Να είστε παραγωγικοί αυτήν την περίοδο των διακοπών. Ο μελλοντικός σας εαυτός θα σας ευχαριστήσει για το παρόν.

 

Αν θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα στην επαγγελματική σας καριέρα, δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ, και ανεβάστε βιογραφικό σας εδώ.

Μείνετε στην «καρδιά» των εξελίξεων της αγοράς εργασίας και προετοιμαστείτε για το μέλλον της εργασίας, διαβάζοντας τις συμβουλές καριέρας της ManpowerGroup.