Αποκτώντας τις δεξιότητες του μέλλοντος


Η ανθρώπινη παρέμβαση σήμερα σε μια διαδικασία είναι πιο σημαντική από ποτέ. Σήμερα αλλά και στο μέλλον διάφορες δεξιότητες θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να βελτιστοποιούν τις αυτοματοποιημένες διαδικασίες.

Σε κάποιους τομείς, οι άνθρωποι έχουν το πάνω χέρι απέναντι στον αυτοματισμό και δη στα robot. Οι προσωπικές δεξιότητες όπως η δημιουργικότητα, το συναίσθημα, η περιέργεια και η συγγραφή είναι μερικές από τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες και ασφαλείς στην μελλοντική αγορά εργασίας.

Ο επικεφαλής και CEO της ManpowerGroup Jonas Prising αποκαλεί την εποχή που διανύουμε ως Human Age 2.0, όπου οι εταιρίες θα πρέπει να εκπαιδεύσουν το προσωπικό και να προσαρμοστούν στον ταχύτητα εξελισσόμενο κόσμο μας ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικές στην παγκόσμια αγορά. Σε αυτή τη νέα εποχή, υπάρχουν τρόποι να αποκτήσεις τις δεξιότητες του αύριο:


Δημιουργικότητα

Ένας τρόπος για να ξεχωρίσεις είναι το να καθιερώσεις τον εαυτό σου ως τον άνθρωπο που παράγει τις καλύτερες και δημιουργικότερες ιδέες. Το να κατεβάζεις ιδέες δεν πρέπει να αποτελεί ένα ακόμα task μέσα στη μέρα σου αλλά μια συνεχόμενη διαδικασία που εξελίσσεις συνεχώς ώστε να δώσεις πλεονέκτημα στον εαυτό σου.  Διάβασε αυτό το άρθρο για να μάθεις πως μπορείς να παράγεις αποδοτικότερα ιδέες.


Συναισθηματική νοημοσύνη

H Συναισθηματική νοημοσύνη ορίζεται ως η ικανότητα κάποιου να αντιλαμβάνεται τα συναισθήματα ενός τρίτου, να χρησιμοποιεί  τα συναισθήματα για να λαμβάνει αποφάσεις και να αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις που μπορούν να έχουν τα συναισθήματα καθώς και να τα διαχειρίζεται. Σε ατομικό επίπεδο η Συναισθηματική νοημοσύνη αποτελεί το μέσο για να κινηθείς ανοδικά. Για τις εταιρίες μπορεί να εδραιώσει την ηγεσία και να βελτιώσει τη συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων.


Περιέργεια

Η δίψα σου για γνώση τροφοδοτεί την περιέργεια σου και σου ανοίγει νέους ορίζοντες  για να καινοτομήσεις. Βρες μαθήματα online που σε ενδιαφέρουν, πίεσε τον εαυτό σου να δοκιμάσεις κάτι καινούριο. Δοκίμασε να κάνεις διαλογισμό ή ξεκίνησε ακόμα και yoga. Ποια ήταν η τελευταία φορά που επισκέφθηκες ένα μουσείο, μια έκθεση ή έναν ζωολογικό κήπο; Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να μάθεις νέα πράγματα, που θα σε βοηθήσουν να βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό στην εργασία σου και να γίνεις πιο δημιουργικός.


Συγγραφή

Όπως με τα πάντα, το να βελτιώσεις τις συγγραφικές σου δεξιότητες, παίρνει χρόνο. Ακόμα και αν δεν είσαι καλός στον να γράφεις, υπάρχουν πολλά εξαιρετικά μαθήματα online που μπορείς να παρακολουθήσεις ακόμα και αν είσαι αρχάριος. Σε κάποια από αυτά μπορείς να θέσεις εσύ τον ρυθμό με τον οποίο θα τα παρακολουθείς, ενώ σε άλλα έχεις ορισμένα χρονικά περιθώρια για να ολοκληρώσεις τις ασκήσεις.

Αν βρεις τον εαυτό σου να χάνει το ενδιαφέρον του, θα γίνεις πιο μηχανικός στην καθημερινότητα σου, το οποίο σε κάνει να μην ξεχωρίζεις. Ανάδειξε την διαφορετικότητα σου και τις δεξιότητες σου και γίνε αυτός που χρειάζεται η αγορά εργασίας.