Σχεδιάστε τα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα

Το να «καταστρώσει» κάποιος μελλοντικά σχέδια για την καριέρα του ήταν πάντοτε σημαντικό αλλά λόγω των αλλαγών που έχει φέρει η πανδημία έχει γίνει ακόμη πιο κρίσιμο καθώς οι εταιρείες κάνουν συνέχεις αλλαγές ώστε να προσαρμοστούν γρήγορα στα νέα δεδομένα. 

 

Γνωρίζετε προς τα που κατευθύνεστε επαγγελματικά;

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και σχεδιάστε το προσωπικό σας επαγγελματικό πλάνο για τους επόμενους μήνες, χρόνια ή και δεκαετίες.

 

Γνωρίστε τις δεξιότητες και τα δυνατά σας σημεία
 

Αρχικά, φτιάξτε μια λίστα με τις προσωπικές σας δεξιότητες με σκοπό να εντοπίσετε τα δυνατά σας σημεία καθώς και το πως θα μπορούσατε να τα αξιοποιήσετε στην καριέρα σας. Ίσως διαθέτετε προσωπικές δεξιότητες, όπως είναι η επικοινωνία, η δημιουργικότητα και η ηγεσία, που σας βοήθησαν την καριέρα σας ως τώρα και ίσως ταιριάζουν και σε μελλοντικούς ρόλους. Υπάρχουν εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τα δυνατά σας σημεία. Το εργαλείο SkillsInSight, για παράδειγμα, είναι μια σύντομη, δωρεάν αξιολόγηση που μπορείτε να κάνετε και να λάβετε άμεση χρήσιμα στοιχεία για τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας και το πως μπορείτε να τα αξιοποιήσετε.

 

Ζητήστε την κατάλληλη υποστήριξη

 

Ο οργανισμός στον οποίο εργάζεστε θα πρέπει να υποστηρίζει την επαγγελματική σας εξέλιξη, είτε με την λήψη εξειδικευμένων γνώσεων είτε με την ανάπτυξη των προσωπικών σας δεξιοτήτων.

 

Ζητήστε τη βοήθεια του manager σας ή επικοινωνήστε με το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού για να σας πουν ποια online εργαλεία ή σεμινάρια μπορούν να σας προσφερθούν. Ενδεχομένως να σας καλύψουν τα δίδακτρα ή να παρέχουν άλλου είδους υποστήριξη για την εκπαίδευση σας. Φροντίστε να γνωστοποιήσετε τους στόχους σας ώστε να λάβετε την κατάλληλη υποστήριξη.

 

Αποκτήστε «εικόνα» των επαγγελματικών σας επιλογών

Θέλετε να αποκτήσετε νέες αρμοδιότητες και να αξιοποιήσετε νέες δεξιότητες στα πλαίσια της εργασίας σας; Στοχεύετε μήπως σε μια νέα θέση εργασίας; Ή μήπως έχετε διάθεση να διερευνήσετε τις νέες «ψηφιακές θέσεις εργασίας» που αναδύονται; Σε κάθε περίπτωση, κάντε την έρευνα σας για να δείτε ποιες διαθέσιμες επιλογές υπάρχουν και σκεφτείτε κατά πόσο αυτές ταιριάζουν με τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους επαγγελματικούς σας στόχους.

 

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε αυτή τη στιγμή στην καριέρα σας, το να αφιερώσετε χρόνο στο να εξετάσετε τι πραγματικά θέλετε για το επαγγελματικό σας μέλλον είναι πολύ σημαντικό, ειδικά εν μέσω μιας συνεχιζόμενης κρίσης. 

 

Ξεκινήστε να καταστρώνετε τα σχέδια σας και δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να φτάσει εκεί που πραγματικά επιθυμείτε.

 

Ανεξάρτητα από το επάγγελμά σας, η ικανότητα να μαθαίνεις, να «αφήνεις» κάτι που ήδη γνωρίζεις και να το μαθαίνεις εκ νέου, είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της καριέρας σας. Οι εργοδότες αναζητούν υποψήφιους με δεξιότητες και προσαρμοστικότητα σε αυτό το μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Αν θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα στην επαγγελματική σας καριέρα, δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ, και ανεβάστε βιογραφικό σας εδώ.

Μείνετε στην «καρδιά» των εξελίξεων της αγοράς εργασίας και προετοιμαστείτε για το μέλλον της εργασίας, διαβάζοντας τις συμβουλές καριέρας της ManpowerGroup.