Αναδείξτε τις προσωπικές δεξιότητες στο βιογραφικό σας 

Ο κόσμος της απασχόλησης έχει αλλάξει άρδην., Κάποιοι κλάδοι  «χάνουν» συνεχώς ταλέντα, ενώ άλλοι δυσκολεύονται να στελεχώσουν γρήγορα συμβαδίζοντας με την αυξανόμενη ζήτηση. Κλάδοι όπως η εφοδιαστική αλυσίδα και η εξυπηρέτηση πελατών είναι ταχέως αναπτυσσόμενοι και έχουν πολλά να προσφέρουν. Συγχρόνως, για όσους αναζητούν εργασία, η μεταπήδηση σε έναν διαφορετικό κλάδο μπορεί να αποτελέσει ένα άλμα καριέρας.

Πολλές από τις δεξιότητες που έχετε αποκτήσει κατά τη διάρκεια της προϋπηρεσίας σας είναι πιθανό να είναι εξαιρετικά ελκυστικές για τους μελλοντικούς σας εργοδότες, ακόμη και αν εργαζόσασταν σε διαφορετικό κλάδο από αυτόν που επιθυμείτε να μετακινηθείτε. Ακολουθούν κάποιες δεξιότητες που είναι καλό είναι να επισημάνετε τόσο στο βιογραφικό σας, όσο και στις συνεντεύξεις.

 

Κριτική σκέψη

Καθώς οι εταιρείες προσαρμόζονται γρήγορα στις αλλαγές της αγοράς, είναι πολύ πιθανό δεξιότητες που αποκτήθηκαν από προηγούμενους εργασιακούς ρόλους να βρουν εφαρμογή και σε επόμενους. Σε μία νέα θέση εργασίας, η κριτική σας σκέψη θα σας βοηθήσει θα εφαρμόσετε την προηγούμενη εμπειρία στο νέο περιβάλλον εργασίας. .Όταν δεν υπάρχει συγκεκριμένος χάρτης πορείας η κριτική σκέψη που εξετάζει τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις είναι απαραίτητη και σε υψηλή ζήτηση από τους εργοδότες.

 

Συντονισμός και συνεργασία

Η δεξιότητας διαχείρισης έργου (project management) καθώς και ο συντονισμό και η συνεργασία μεταξύ πολλών και διαφορετικών ατόμων, ομάδων και δεξιοτήτων βρίσκεται σε υψηλή ζήτηση.

Σε όλους τους χώρους εργασίας, συχνά ζητείται από τους εργαζομένους να διαχειρίζονται πολλά έργα ταυτόχρονα. Οι εργοδότες πάντα θα χρειάζονται ανθρώπους που να μπορούν να θέτουν στόχους, να ελέγχουν την πρόοδο των έργων, να λαμβάνουν ανατροφοδότηση και να αξιοποιούν τους διαθέσιμους πόρους κατάλληλα.

 

Διαχείριση χρόνου

Όλα τα περιβάλλοντα εργασίας έχουν στην διάθεση τους την ίδια περιορισμένη ποσότητα πόρου: τον χρόνο Οι άνθρωποι που μπορούν να διαχειριστούν τον χρόνο και τον φόρτο εργασίας αποτελεσματικά είναι πολύτιμοι για όλες τις εταιρείες. Σωστή διαχείριση του φόρτου εργασίας σας σημαίνει σωστή κατανόηση των ικανοτήτων και του χρονοδιαγράμματος τόσο των δικών σας όσο και των συνεργατών σας. Όσοι γνωρίζουν πώς να σέβονται τον χρόνο των άλλων στέλνουν πάντα μια ατζέντα πριν από μια συνάντηση, καθορίζουν σωστά χρονοδιαγράμματα για έργα και θέτουν επιμέρους στόχους και σημεία ελέγχου της προόδου του έργου ώστε να μπορούν να προσαρμόζονται όταν χρειάζεται.

 

Ενεργητική ακρόαση και επικοινωνία

Σύμφωνα με έρευνα της ManpowerGroup για το Μέλλον των Εργαζομένων, οι προσωπικές δεξιότητες είναι πιο σημαντικές από ποτέ τόσο για τους εργαζομένους όσο και τους ηγέτες. Ανάμεσα στις δεξιότητες με την μεγαλύτερη ζήτηση από τους εργοδότες είναι η επικοινωνία. Άλλες σημαντικές δεξιότητες είναι η ενσυναίσθηση, το coaching και η ανθεκτικότητα σε καταστάσεις. Οι δεξιότητες αυτές λοιπόν θεωρούνται σημαντικές για κάθε χώρο εργασίας και γίνονται όλο και πιο απαραίτητες.

 

Ικανότητα εκμάθησης

Τελευταία και πιο σημαντική δεξιότητα είναι η ευμάθεια δηλαδή η ικανότητα και η επιθυμία να μαθαίνει κανείς συνεχώς και να αναπτύσσεται κατά την διάρκεια της καριέρας του. Από όλες τις προσωπικές δεξιότητες, η ευμάθεια και η φιλομάθεια αποτελούν την βάση της εξέλιξης σας  και της  ζήτησης από την αγορά εργασίας. Φροντίστε να καλλιεργήσετε την δική σας.

 

Πηγή: https://www.manpower.co.uk/article/transferable-skills-to-highlight-on-your-cv/ 

 

Αν θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα στην επαγγελματική σας καριέρα, δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ, και ανεβάστε βιογραφικό σας εδώ.

Μείνετε στην «καρδιά» των εξελίξεων της αγοράς εργασίας και προετοιμαστείτε για το μέλλον της εργασίας, διαβάζοντας τις συμβουλές καριέρας της ManpowerGroup.