Η δύναμη της καλοσύνης στον εργασιακό χώρο

 

 

Η καλοσύνη είναι η πιο σημαντική προσωπική αρετή που δεν θα πρέπει να τη θυμόμαστε μόνο την περίοδο των γιορτών. Έρευνες καταδεικνύουν ότι η ένδειξη καλοσύνης στην εργασία μπορεί να προσφέρει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην καριέρα σας. Παρακάτω θα βρείτε τους βασικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει κάποιος να συμπεριφέρεται με καλοσύνη και ψυχική ευγένεια.

 

Οι αποτελεσματικοί ηγέτες κερδίζουν τη συμπάθεια

Η καλοσύνη αποτελεί χαρακτηριστικό των ηγετών. Εκείνοι που καταφέρνουν να φτάσουν στα ανώτερα επίπεδα ενός οργανισμού, δεν το επιτυγχάνουν όντας ψυχροί και απρόσιτοι. Σε μια έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 51.836 ηγετών, ένα μικρό ποσοστό - μόλις ένας στους 2.000 - αξιολογήθηκε με χαμηλό βαθμό σε όρους συμπάθειας/αποδοχής και ταυτόχρονα με υψηλό βαθμό σε όρους συνολικής αποτελεσματικής ηγεσίας. Οπότε, η ηγεσία προϋποθέτει την καλλιέργεια καλοσύνης.

 

Η καλοσύνη συνδέεται άμεσα με τη δημιουργικότητα

Η δημιουργικότητα είναι ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τους εργαζόμενους και αυτό δεν είναι τυχαίο. Πολλές μελέτες αποδεικνύουν ότι οι σχέσεις αλληλοσεβασμού μεταξύ των μελών ενός οργανισμού, αυξάνουν σημαντικά τη δημιουργικότητα ανάμεσα στα άτομα και τις ομάδες. Η ευγενική συμπεριφορά απέναντι στους συναδέλφους σας - ή αυτό που οι ερευνητές αποκαλούν «αλληλεπίδραση με σεβασμό» - σχετίζεται άμεσα με τη δημιουργική συμπεριφορά στο περιβάλλον εργασίας τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Η «δημιουργικότητα» αποτελεί μια σημαντική προσωπική δεξιότητα που θα σας καταστήσει απαραίτητους στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον εργασίας.

 

Η φήμη σας είναι το βιογραφικό σας

Η καλοσύνη δεν είναι μια πράξη, είναι τρόπος ζωής. Στην πάροδο του χρόνου, ο τρόπος που συμπεριφέρεστε απέναντι στους άλλους χτίζει την προσωπική σας φήμη. Ένας τρόπος για να χτίσετε κακή φήμη για το πρόσωπό σας στο εργασιακό περιβάλλον, είναι να λάβετε τα εύσημα για την εργασία ενός άλλου ατόμου. Όταν δίνετε τα εύσημα σε αυτούς που το αξίζουν, όταν αναγνωρίζετε την προσπάθεια των συνεργατών σας και συμπεριφέρεστε με ευγένεια, αυτό στην ουσία αποτελεί κομμάτι ου βιογραφικού σας.


Η καλοσύνη προσελκύει τους ανθρώπους 

Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να «χαλαστείτε» με έναν εργοδότη; Με το να συμπεριφέρεται απότομα και με αγένεια. Ακόμη και οι επιχειρηματίες που συνήθιζαν να συμπεριφέρονται με «ωμό» και «άγαρμπο» τρόπο, αναγκάστηκαν να αλλάξουν τον τρόπο τους όταν αντιλήφθηκαν τη θετική επίδραση της καλοσύνης. Όπως παραδέχτηκε ο Mark Cuban σε άρθρο του στο περιοδικό Entrepreneur, «οι άνθρωποι μισούν τη συναναστροφή με ανθρώπους που είναι αγενείς».

 

Η καλοσύνη έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα  Κάντε εξάσκηση στην καλοσύνη και αποκτήστε περισσότερες πιθανότητες να προσληφθείτε σε μια νέα θέση εργασίας ή να πάρετε προαγωγή.

 

Πηγή: https://workforce-resources.manpowergroup.com/skills/kindness-as-a-skill-advantage

Αν θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα στην επαγγελματική σας καριέρα, δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ, και ανεβάστε βιογραφικό σας εδώ.

Μείνετε στην «καρδιά» των εξελίξεων της αγοράς εργασίας και προετοιμαστείτε για το μέλλον της εργασίας, διαβάζοντας τις συμβουλές καριέρας της ManpowerGroup.