Συμβουλές για Αναζήτηση Εργασίας στη Νέα Πραγματικότητα

 

 

Την ώρα που ειδησεογραφικά άρθρα προβάλλουν ιστορίες ατόμων που έχουν υποβάλλει περισσότερες από 300 ανεπιτυχείς αιτήσεις εργασίας και η πανδημία αναγκάζει 1,4 εκατομμύρια εργαζομένους να καθυστερήσουν επ' αόριστόν τα συνταξιοδοτικά τους πλάνα, είναι απολύτως κατανοητό πολλοί από τους υποψήφιους να αισθάνονται ανησυχία για την εξέλιξη  της αγοράς εργασίας.

 

Για αυτόν το λόγο είμαστε εδώ, για να σας διαβεβαιώσουμε ότι παρά τα όσα μπορεί να έχετε διαβάσει, η αγορά εργασίας εξακολουθεί να έχει ανοδική πορεία. Οι νέες αγγελίες θέσεων εργασίας αυξάνονται διαρκώς στο διαδίκτυο. Επιπλέον, ο αριθμός των θέσεων εξ’ αποστάσεως εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο υπερτετραπλασιάστηκε τον περασμένο χρόνο – με όλο και περισσότερους εργοδότες να υιοθετούν ευέλικτα μοντέλα εργασίας.

 

Με τους οργανισμούς να επικεντρώνονται όπως  φαίνεται σε νέες προσλήψεις, τι μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε μια επιτυχημένη μετάβαση σε ένα νέο ρόλο εργασίας;

 

Ακολουθούν τρεις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στη νέα πραγματικότητα:

 

Προσαρμοσμένες αιτήσεις – Μια κοινή παγίδα για πολλούς υποψηφίους είναι η μη προσαρμογή του βιογραφικού τους στις προσωπικές τους δεξιότητες. Στη σημερινή αγορά εργασίας, δεν αρκεί απλώς να δημοσιεύσετε το βιογραφικό σας σε μια ιστοσελίδα  ευρέσεως εργασίας και να ξεκινήσετε την αποστολή αιτήσεων. Οι εργοδότες και οι υπεύθυνοι προσλήψεων αναζητούν εξατομικευμένες απαντήσεις στις αγγελίες εργασίας που δημοσιεύουν. Θα πρέπει μέσω της αίτησής σας να απεικονίσετε το πραγματικό σας ενδιαφέρον για το ρόλο, αφιερώνοντας τον κατάλληλο χρόνο για να επισημάνετε τους λόγους που είστε το ιδανικό άτομο για αυτήν τη θέση.

 

Για να συντάξετε το βιογραφικό σας και την αίτησή σας με πιο αποτελεσματικό τρόπο, προσπαθήστε να αναδείξετε τις ικανότητες σας, οι οποίες ταιριάζουν με τα βασικά κριτήρια της αγγελίας. Έχετε να δώσετε παραδείγματα καταστάσεων, όπου χρησιμοποιήσατε κάποιες συγκεκριμένες δεξιότητες τις οποίες αναζητά ο εργοδότης μέσω της αγγελίας; Χρησιμοποιήστε αυτά τα παραδείγματα για να αναδείξετε τα επιτεύγματά σας – επεξηγώντας με ακρίβεια το λόγο που είστε ο κατάλληλος για τον εκάστοτε ρόλο..

 

Να θυμάστε ότι οι εργοδότες και οι υπεύθυνοι προσλήψεων θα αφιερώσουν πολύ λίγο χρόνο για να διαβάσουν την αίτησή σας κατά το αρχικό ξεσκαρτάρισμα. Συνεπώς, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει ό,τι μπορείτε για να δείξετε ότι είστε κατάλληλος για το ρόλο και να τραβήξετε την προσοχή τους.

 

Αποτύπωση της καριέρας σας – Είτε είστε άνεργοι, είτε έχετε ανακαλύψει ότι η θέση σας κινδυνεύει και τώρα λαμβάνετε υποστήριξη επανένταξης, είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε με θετική σκέψη την κατάσταση. Προσεγγίστε την τρέχουσα κατάσταση ως μια ευκαιρία για να προσδιορίσετε τι είναι αυτό που πραγματικά θα θέλατε να κάνετε με την καριέρα σας. Αφιερώστε χρόνο για να αξιολογήσετε την καριέρα σας μέχρι σήμερα: τι απολαύσατε και τι όχι, τι σας παρακινεί, τι θα επιθυμούσατε και τι χρειάζεστε από έναν νέο ρόλο για να είστε ικανοποιημένοι.

 

Αυτή η ενδοσκόπηση με τον εαυτό σας, είναι το κλειδί που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τι αναζητάτε στο επόμενο στάδιο της καριέρας σας. Θέλετε να εξελιχθείτε σε έναν εντελώς νέο κλάδο; Σκέφτεστε να εργαστείτε με μερική απασχόληση ή ως freelancer; Η αφιέρωση χρόνου για να αξιολογήσετε την καριέρα σας, είναι ένας καλός τρόπος να διασφαλίσετε ότι το επαγγελματικό σας μέλλον θα σας προσδώσει τη μέγιστη ικανοποίηση.

 

Επομένως, εάν αναζητάτε μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας σε συνεντεύξεις ή σε αιτήσεις εργασίας, κάντε ένα βήμα πίσω και σκεφτείτε – τι πραγματικά θέλω να πετύχω στην καριέρα μου; Ίσως να διαπιστώσετε ότι η έλλειψη επιτυχίας προέρχεται από δική σας λανθασμένη προσέγγιση.

 

Αξιοποιήστε το LinkedIn στο έπακρο – Στον σημερινό κόσμο της εργασίας, το LinkedIn πρέπει να είναι το βασικό μέσο για κάθε αναζήτηση εργασίας. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν μόλις φτιάξατε ή αν έχετε ήδη ένα λογαριασμό στο LinkedIn. Αυτό που μετράει είναι η αξιοποίηση αυτού του πολύτιμου μέσου που θα μπορούσε να είναι το κλειδί για να αποκτήσετε την εργασία των ονείρων σας. Αλλά τι πρέπει να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι αξιοποιείτε το LinkedIn με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο;

 

Ανανεώστε το προφίλ σας καθώς και τις ενότητες που αφορούν την εργασιακή σας εμπειρία: Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε ενημερωμένα αυτά τα 2 πεδία που σχετίζονται με την εργασιακή σας εμπειρία. Θυμηθείτε, μόλις ένας εργοδότης λάβει την αίτησή σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναζητήσει το προφίλ σας στο LinkedIn. Συνεπώς, βεβαιωθείτε ότι όλες οι βασικές πληροφορίες και η εργασιακή εμπειρία που αναγράφονται στα προσωπικά σας έγγραφα, ταυτίζονται πλήρως με το προφίλ σας στο LinkedIn.

 

Δικτυωθείτε: Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ανοίξετε πόρτες σε μελλοντικές ευκαιρίες. Η αλληλεπίδραση με το επαγγελματικό σας δίκτυο είναι μια συνεχής διαδικασία που δεν πρέπει να παραμελείτε. Η ενεργή ενασχόληση με το LinkedIn είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την ανάπτυξη επαγγελματικών σχέσεων όσο και για τη βελτίωση της προσωπικής σας προβολής– ο συνδυασμός αυτών των δύο παραγόντων θα ενισχύσει την εικόνα σας στην αγορά εργασίας και θα βελτιώσει τις πιθανότητες να βρείτε τον ρόλο που επιθυμείτε.

 

Καθώς ξεκινάτε ή συνεχίζετε την αναζήτηση εργασίας, θυμηθείτε να προσαρμόσετε τις αιτήσεις σας στις προσωπικές σας δεξιότητες, να κατανοήσετε τι θέλετε από την καριέρα σας και να διατηρείτε επαγγελματικές σχέσεις με το δίκτυο γνωριμιών σας. Λέγεται ότι οι υποψήφιοι έχουν περισσότερη «δύναμη» κατά τη διαδικασία πρόσληψης – οπότε αφιερώστε επαρκή χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι ο επόμενος ρόλος είναι ο κατάλληλος για εσάς.

 

Πηγή: https://www.manpower.co.uk/article/job-seeking-tips-in-the-new-reality/

 

Αν θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα στην επαγγελματική σας καριέρα, δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ, και ανεβάστε βιογραφικό σας εδώ.

Μείνετε στην «καρδιά» των εξελίξεων της αγοράς εργασίας και προετοιμαστείτε για το μέλλον της εργασίας, διαβάζοντας τις συμβουλές καριέρας της ManpowerGroup.