Αξιοποιήστε τη σχέση σας με τον HR σύμβουλο μιας εταιρείας ευρέσεως και στελέχωσης

Μπορεί μερικές φορές να βιώσετε την αναζήτηση εργασίας ως μία αργή και μοναχική εμπειρία. Δεν χρειάζεται όμως, να είναι πάντα έτσι. Ένας υπεύθυνος προσλήψεων προσωπικού θα επιταχύνει την αναζήτηση εργασίας, θα κάνει τη διαδικασία πιο συνεργατική και θα βελτιώσει σημαντικά τις πιθανότητες να αποκτήσετε έναν ιδανικό καινούριο ρόλο. Ακολουθούν οι λόγοι για τους οποίους μία επιτυχημένη στρατηγική αναζήτησης εργασίας θα πρέπει να περιλαμβάνει την ανάπτυξη σχέσεων με τους υπεύθυνους προσλήψεων.

Πρόσβαση σε περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης

Ορισμένοι εργοδότες βασίζονται σε επιχειρήσεις που ειδικεύονται στις προσλήψεις για να βρουν υποψηφίους για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας τους, με τους ίδιους τους εργοδότες να μη τις διαφημίζουν σε ιστοσελίδες για εύρεση εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι εάν ψάξετε μόνο σε αυτές τις ιστοσελίδες, τότε πιθανότατα θα χάσετε πολλές ευκαιρίες. Με την αφιέρωση χρόνου στην ανάπτυξη σχέσεων με τους υπεύθυνους προσλήψεων θα επωφεληθείτε, αφού εκείνοι κατανοώντας τα ταλέντα σας και τις εργασιακές σας προτιμήσεις θα σας προτείνουν, όταν προκύψει, την κατάλληλη εργασία που σε άλλη περίπτωση δεν θα την είχατε βρει.

Γρήγορες απαντήσεις από τους υπεύθυνους προσλήψεων

Στην περίπτωση που υποβάλλετε αίτηση για μία θέση απευθείας μέσω της ιστοσελίδας πρόσληψης της εταιρείας, υπάρχει πιθανότητα να πάρει κάποιες εβδομάδες μέχρι να σας σταλθεί κάποια απάντηση, κάτι το οποίο θα σας προκαλεί απογοήτευση, όταν αναζητάτε μία νέα εργασία. Ωστόσο, όταν υποβάλετε αίτηση για εργασία μέσω ενός υπευθύνου προσλήψεων, η ανταπόκριση είναι πιο γρήγορη. Εάν είστε κατάλληλος για το ρόλο, θα έχετε απάντηση από εκείνον μέσα σε λίγες μέρες και είναι πιθανό να προχωρήσετε στο πρώτο στάδιο της συνέντευξης πολύ γρήγορα, συνήθως μέσα σε μία εβδομάδα. Επομένως, η συνεργασία με έναν υπεύθυνο προσλήψεων σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να αποκτήσετε μία εργασία νωρίτερα.

Στήριξη από τους υπεύθυνους προσλήψεων

Η διάρκεια και η πολυπλοκότητα της διαδικασίας για την υποβολή αιτήσεων, μπορεί να ποικίλει από εργοδότη σε εργοδότη. Ορισμένες φορές δίνεται μόνο η επιλογή να υποβάλετε το βιογραφικό σας σημείωμα και τη συνοδευτική επιστολή. Αυτή η δυνατότητα σημαίνει λιγότερο χρόνο για εσάς που αναζητάτε εργασία. Όμως, το μειονέκτημα αυτού του τύπου διαδικασίας, είναι ότι θα δυσκολευτείτε να παρουσιάσετε ποιοι πραγματικά είστε, να αναδείξετε την εμπειρία σας και τις δεξιότητες σας και τη σημασία που μπορεί να έχουν αυτά τα δύο έγγραφα για τον εργοδότη. Ένα άλλο πλεονέκτημα της συνεργασίας με τον υπεύθυνο προσλήψεων στην διάρκεια εύρεσης εργασίας είναι ότι θα λειτουργήσει ως μέσο σύνδεσης μεταξύ εσάς και του εργοδότη. Θα υποστηρίξει το βιογραφικό σας και τη συνοδευτική επιστολή σας εξηγώντας γιατί το επαγγελματικό σας υπόβαθρο και οι ικανοτητές σας είναι κατάλληλα, ώστε να ταιριάξετε άψογα στη θέση εργασίας. Με άλλα λόγια θα σας συστήσουν με το σωστό τρόπο στον εργοδότη.

Υποστήριξη μέσα από τη διαδικασία πρόσληψης

Το «κυνήγι» εργασίας μπορεί κάποιες φορές να μοιάζει σαν μία μοναχική εμπειρία, αλλά με τη βοήθεια του υπεύθυνου πρόσληψης, αυτό αλλάζει, δεν θα είστε μόνοι. Μόλις σας συστήσει ως τον κατάλληλο υποψήφιο και ο εργοδότης αποφασίσει ότι επιθυμεί να σας συναντήσει, τότε ο υπεύθυνος προσλήψεων θα κινήσει τη διαδικασία για να εκπληρωθούν και τα επόμενα βήματα. Θα σας εκπαιδεύσει μέσα από τα στάδια της συνέντευξης υποδεικνύοντάς σας το είδος των ερωτήσεων που θα ερωτηθείτε, θα σας προτείνει πως να προετοιμαστείτε καλύτερα δίνοντάς σας λεπτομέρειες σχετικά με το συνεντευξιαστή και προσφέροντάς σας feedback μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης. Είναι πιθανό επίσης, να σας παρέχει συμβουλές για τη βελτίωση του βιογραφικού σας, οι οποίες να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας στις μελλοντικές αιτήσεις εργασίας σας.   

Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε το επόμενο βήμα στην καριέρα σας. Ως παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των προσλήψεων, ανοίγουμε το δρόμο στον κόσμο της εργασίας. Οι έμπειροι σύμβουλοί μας θα συνεργαστούν στενά μαζί σας για να κατανοήσουν την εμπειρία και τις ικανοτητές σας και στη συνέχεια με γνώμονα τις εξειδικευμένες γνώσεις τους θα σας ταιριάξουν με κατάλληλους ρόλους. Σας παρέχουμε εκατοντάδες διαθέσιμες προσωρινές και μόνιμες ευκαιρίες απασχόλησης σε μία σειρά επιχειρήσεων.

Πηγή: Getting the most out of your recruiter relationship | manpower.co.uk

Αν θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα στην επαγγελματική σας καριέρα, δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ, και ανεβάστε βιογραφικό σας εδώ.

Μείνετε στην «καρδιά» των εξελίξεων της αγοράς εργασίας και προετοιμαστείτε για το μέλλον της εργασίας, διαβάζοντας τις συμβουλές καριέρας της ManpowerGroup.