Τελειοποιώντας τις προσωπικές δεξιότητες στον χώρο εργασίας

Η ικανότητα διαχείρισης έργων, διατήρησης καλών σχέσεων με συναδέλφους, δημόσιας ομιλίας καθώς και άλλες προσωπικές δεξιότητες θα γίνονται όλο και πιο επίκαιρες.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 56% των εργοδοτών υποστηρίζουν ότι οι επικοινωνιακές δεξιότητες, γραπτές και προφορικές, είναι το πολυτιμότερο δυνατό σημείο των ανθρώπων τους, ενώ ακολουθούν η συνεργασία και η επίλυση προβλημάτων, σύμφωνα με την παγκόσμια Έρευνα Ελλείψεων Ταλέντων. Αυτές οι προσωπικές δεξιότητες θα βοηθήσουν την καριέρα σας τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Είτε ψάχνετε για εργασία, είτε θέλετε να ανελιχθείτε, η τελειοποίηση των προσωπικών δεξιοτήτων σας θα σας βοηθήσει. Δείτε παρακάτω πώς να τις βελτιώσετε:

Καλλιεργήστε τη δημιουργική σας πλευρά

Ένας από τους τρόπους για να διαφοροποιηθείτε είναι να γίνετε το άτομο που βρίσκει τις καλύτερες και πιο δημιουργικές ιδέες. Αυτή η διαδικασία δεν πρέπει να θεωρείται επιπρόσθετο καθήκον σε μια ήδη υπερβολικά φορτωμένη ημέρα, αλλά ένα μέσο για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Ακολουθήστε αυτό το μοντέλο παραγωγής ιδεών για να κάνετε τη δημιουργική διαδικασία πιο κατανοητή.

Να είστε υπεύθυνοι

Μπορείτε να αξιολογήσετε την πρόοδό σας ζητώντας να αναφέρεστε στο/στη manager σας για την εξέλιξη των προσωπικών δεξιοτήτων σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να ζητήσετε από το/τη manager σας να αξιολογήσει την ηγετική σας ικανότητα πριν και μετά τη συμμετοχή σας σε επιτροπές. Το να έχετε αυτήν την εξωτερική γνώμη στο τέλος ενός κύκλου ανάπτυξης θα σας βοηθήσει να παραμείνετε κινητοποιημένοι και υπεύθυνοι.

Εξασκήστε τη δυνατότητα εκμάθησής σας

Καθώς η Τεχνολογία συνεχίζει να αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε θα προκύπτουν συνεχώς και νέα προβλήματα. Για να αντιμετωπίσετε αυτές τις νέες προκλήσεις, είναι απαραίτητη η δυνατότητα εκμάθησης, δηλαδή τόσο η επιθυμία όσο και η ικανότητα για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας σας. Αναρωτηθείτε, πότε ήταν η τελευταία φορά που διαβάσατε κάτι που σας έκανε να προβληματιστείτε; Πότε αφιερώσατε χρόνο για να μάθετε πράγματα για έναν νέο κλάδο; Για να διατηρήσετε την ικανότητα εκμάθησής σας ενεργή, αφιερώστε χρόνο στο να μελετήσετε άγνωστα θέματα σε βάθος.

Τέλος, ξαναγυρίστε στην αρχή όταν «τικάρετε» όλα αυτά τα πλαίσια. Η εκμάθηση των προσωπικών δεξιοτήτων δεν είναι κάτι που γίνεται μόνο μια φορά. Συνεχίστε να βελτιώνεστε.

Πηγή: https://workforce-resources.manpowergroup.com/skills/mastering-soft-skills-in-the-workplace

Αν θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα στην επαγγελματική σας καριέρα, δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ, και ανεβάστε βιογραφικό σας εδώ. Μείνετε στην «καρδιά» των εξελίξεων της αγοράς εργασίας και προετοιμαστείτε για το μέλλον της εργασίας, διαβάζοντας τις συμβουλές καριέρας της ManpowerGroup.