Η αξία της ανασυγκρότησης μετά την απώλεια της εργασίας

Η επίπτωση της απώλειας εργασίας ή της άδειας άνευ αποδοχών μπορεί να σημαίνει «πτώση» της καριέρας. Όμως την ίδια στιγμή, μια παύση και η ικανότητα να δείτε το ευρύτερο τοπίο θα σας βοηθήσει, ιδιαίτερα αν το προσεγγίσετε με την ιδέα μιας προοπτικής. Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι για την ανασυγκρότηση και το πώς ένα βήμα πίσω, θα σας οδηγήσει τελικά να κάνετε ένα άλμα προς τα εμπρός και τελικά στην επανένταξή σας.

Αναζητήστε επαγγελματική καθοδήγηση

Η έρευνα φανερώνει ότι η προσαρμοσμένη ατομική καθοδήγηση συνιστά μια αποδεδειγμένη μέθοδο για την αύξηση της ανθεκτικότητας στην εργασία. Για παράδειγμα αυτό απεικονίζεται καλύτερα στις έρευνες του U.S. Navy recruits, όπου έλαβαν μέρος οι μισοί συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική διαδικασία κατά τη διάρκεια του εντατικού προγράμματος άσκησης. Όσοι είχαν αυτή την ατομική επαγγελματική καθοδήγηση έδειξαν αύξηση κατά 20% στην ανθεκτικότητα, ενώ αντίθετα οι υπόλοιποι αποτύπωσαν μια αλλαγή μικρότερη από 1%. Η αναζήτηση της εικονικής εκπαίδευσης λειτουργεί εξαιρετικά καλά σε περιπτώσεις που η προσωπική υποστήριξη δεν είναι εφικτή.

Εξετάστε προσωρινά και εναλλακτικά μοντέλα εργασίας

Οι θέσεις εργασίας ενδέχεται να διαφέρουν αφού η οικονομία προσαρμόζεται στα δεδομένης της ζήτησης. Οι προσωρινές θέσεις εργασίας ίσως να έχουν καλύτερα εφόδια και πλεονεκτήματα όσον αφορά τον μισθό, την ευελιξία, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη δημιουργία προοπτικής για πιο μόνιμη εργασία. Σύμφωνα με την έρευνα της ManpowerGroup, ένας αυξανόμενος αριθμός ατόμων επιλέγουν τις part-time θέσεις εργασίας, τις συμβάσεις, τις προσωρινές θέσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους ανεξάρτητους εξωτερικούς συνεργάτες και τους ρόλους κατ’ απαίτηση. Αυτά προσφέρουν μια σημαντική πηγή στην εξέλιξη της καριέρας (όταν χρειάζεται περισσότερο).

Μπείτε σε νέους ρόλους

Εκτός από την αμειβόμενη εργασία, υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες για να προσφέρετε εθελοντική εργασία και να αποκτήσετε εμπειρία και γνώση. Μέσω του εθελοντισμού μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι καινούριο, ίσως μια καριέρα που πάντα σας ενδιέφερε. Ίσως να είναι τόσο συναρπαστικό όσο το είχατε φανταστεί ή από την άλλη να μην έχει την εκπλήρωση που οραματιστήκατε. Ακολουθήστε την επιθυμία σας. Όταν κάνετε κάτι στο οποίο πιστεύετε, είναι πιο εύκολο να μάθετε μέσα από αυτό νέες δεξιότητες που θα χρειαστείτε μελλοντικά.

Συμμετάσχετε σε κλαδικές ενώσεις  

Οι καλύτερες κλαδικές ενώσει προσφέρουν πολλά πρακτικά οφέλη, όπως πιστοποίηση, εικονικά συνέδρια, σεμινάρια, κοινωνική δικτύωση και ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας. Επίσης, συχνά διεξάγονται έρευνες, έτσι ώστε τα μέλη των ενώσεων να έχουν τη δυνατότητα να συμβαδίσουν με τις τάσεις που ενδέχεται να διαμορφώσουν τη βιομηχανία (τον κλάδο). Τα συγκεκριμένα οφέλη θα βοηθήσουν σε μέγιστο βαθμό οποιονδήποτε αναζητά εργασία. Είναι σημαντικό να συμμετάσχετε σε μια αναγνωρισμένη κλαδική ένωση. 

Στις μέρες μας, το ταχέως μετααλλόμενο ανθρώπινο δυναμικό απαιτεί προσαρμοστικότητα και ελαστικότητα. Εάν βρεθείτε σε ένα σημείο καμπής, κάντε μια παύση στην καριέρα σας για να οδηγηθείτε εν τέλει στην επιτυχία.

Πηγή: https://workforce-resources.manpowergroup.com/skills/mastering-soft-skills-in-the-workplace

Αν θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα στην επαγγελματική σας καριέρα, δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ, και ανεβάστε βιογραφικό σας εδώ. Μείνετε στην «καρδιά» των εξελίξεων της αγοράς εργασίας και προετοιμαστείτε για το μέλλον της εργασίας, διαβάζοντας τις συμβουλές καριέρας της ManpowerGroup.