Πώς να αυξήσετε τη συναισθηματική σας νοημοσύνη (και των άλλων)

Μεταξύ των διαφόρων βασικών συστατικών του ταλέντου και της επαγγελματικής επιτυχίας, λίγες προσωπικές ιδιότητες έχουν λάβει τόση προσοχή την τελευταία δεκαετία όσο η συναισθηματική νοημοσύνη (EQ), η ικανότητα δηλαδή αναγνώρισης και διαχείρισης των δικών σας συναισθημάτων αλλά και των άλλων. Είναι σημαντικό ότι σε αντίθεση με τις περισσότερες από τις ικανότητες που περιλαμβάνονται στους HR όρους που «έχουν γίνει καραμέλα», το EQ δεν είναι απλά μια μόδα που θα περάσει.

Στην πραγματικότητα, χιλιάδες ακαδημαϊκές μελέτες έχουν αποδείξει την προγνωστική δύναμη των επιστημονικών αξιολογήσεων EQ σε σχέση με την αποδοτικότητα στην εργασία, τις ηγετικές δυνατότητες, την επιχειρηματικότητα και την απασχολησιμότητα. Επιπλέον, η σημασία της Συναισθηματικής Νοημοσύνης έχει επισημανθεί και πέρα ​​από το περιβάλλον της εργασίας, καθώς υψηλότερες βαθμολογίες έχουν συσχετιστεί με επιτυχημένες σχέσεις, με την ψυχική και σωματική υγεία και την ευτυχία.

Όλα αυτά είναι καλά νέα για τα άτομα με υψηλότερο EQ. Τι μπορούν όμως να κάνουν όσοι έχουν χαμηλότερες βαθμολογίες για να βελτιώσουν τις ενδοπροσωπικές και διαπροσωπικές τους δεξιότητες; Είναι εφικτό να αυξήσετε το δικό σας EQ καθώς και των άλλων πέρα ​​από τα φυσικά του επίπεδα; Ενώ ο Goleman και άλλοι δημοφιλείς συγγραφείς υποστηρίζουν ότι (σε ​​αντίθεση με το IQ) το EQ είναι εύπλαστο και διαμορφώσιμο, το EQ στην πραγματικότητα αποτελεί έναν συνδυασμό χαρακτηριστικών της προσωπικότητας σας. Ως εκ τούτου, μπορεί να αλλάξει, είναι σε μεγάλο βαθμό κληρονομήσιμο, διαμορφωμένο από παιδικές εμπειρίες και αρκετά σταθερό με την πάροδο του χρόνου.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η προσπάθεια που καταβάλλετε για τη δημιουργία συναισθηματικά ευφυών συμπεριφορών είναι χάσιμο χρόνου. Σημαίνει απλά ότι απαιτείται εστίαση και αφοσίωση. Το ίδιο ισχύει και για τη βοήθεια άλλων ώστε να ενεργούν με το EQ όταν δεν τείνουν να το κάνουν από τη φύση τους. Ακολουθούν πέντε κρίσιμα βήματα για την ανάπτυξη του EQ:

Η προσωπικότητα, και συνεπώς το EQ, αποτελείται από δύο μέρη: Την ταυτότητα (πως βλέπουμε τον εαυτό μας) και τη φήμη (πως μας βλέπουν οι άλλοι). Για τους περισσότερους ανθρώπους, υπάρχει μια διαφορά μεταξύ ταυτότητας και φήμης που μπορεί να τους κάνει να αγνοήσουν τη θετική ανατροφοδότηση και να βγουν εκτός πορείας. Η πραγματική αυτογνωσία αφορά την επίτευξη μιας ρεαλιστικής κατανόησης των δυνατών και των αδύναμων σημείων κάποιου καθώς και του τρόπου με τον οποίο αυτά τα δυνατά σημεία και οι αδυναμίες συγκρίνονται με αυτά των άλλων. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι άνθρωποι βαθμολογούν υψηλά το δικό τους EQ, ωστόσο μόνο μια μειοψηφία από αυτά τα άτομα θα αξιολογηθούν συναισθηματικά ευφυή από τους άλλους. Η μετατροπή της αυταπάτης σε αυτογνωσία δεν θα συμβεί χωρίς ακριβή ανατροφοδότηση, όπως αυτή που προέρχεται από αξιολογήσεις που βασίζονται σε δεδομένα, όπως έγκυρα τεστ προσωπικότητας ή 360° έρευνες ανατροφοδότησης. Τέτοια εργαλεία είναι θεμελιώδη για να μας βοηθήσουν να βρούμε τα τυφλά σημεία που σχετίζονται με το EQ, κυρίως επειδή οι άλλοι άνθρωποι είναι σε γενικές γραμμές πολύ ευγενικοί για να μας κάνουν αρνητική κριτική.

Μετατρέψτε την εστίαση στον εαυτό σας σε εστίαση στους άλλους

Το να δίνεις τη δέουσα προσοχή στους άλλους ισοδυναμεί με μια επιτυχημένη καριέρα. Αλλά για όσους έχουν χαμηλότερα επίπεδα EQ είναι δύσκολο να δουν τα πράγματα από την οπτική των άλλων, ειδικά όταν δεν υπάρχει ξεκάθαρα, σωστή ή λάθος επιλογή. Η ανάπτυξη μιας προσέγγισης που έχει στο επίκεντρο τους άλλους ξεκινά με μια βασική εκτίμηση και αναγνώριση των ατομικών δυνατοτήτων, αδυναμιών και πεποιθήσεων των μελών της ομάδας. Οι σύντομες αλλά συχνές συζητήσεις με τα μέλη της ομάδας θα οδηγήσουν σε μια πιο εμπεριστατωμένη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να τους παρακινήσετε και να τους επηρεάσετε. Τέτοιες συνομιλίες θα πρέπει να εμπνέουν τρόπους για τη δημιουργία ευκαιριών συνεργασίας, ομαδικής εργασίας και εξωτερικής δικτύωσης.

Να επιβραβεύετε περισσότερο τους άλλους

Τα άτομα που είναι πιο απασχολήσιμα και επιτυχημένα στην καριέρα τους τείνουν να θεωρούνται πιο ανταποδοτικά στην αντιμετώπιση των άλλων. Οι άνθρωποι που ανταμείβουν τείνουν να είναι συνεργάσιμοι, φιλικοί, έμπιστοι και ανιδιοτελείς. Τα άτομα που δεν ανταμείβουν τείνουν να είναι πιο επιφυλακτικά και επικριτικά. Είναι πρόθυμοι να πουν τη γνώμη τους και να διαφωνήσουν ανοιχτά, αλλά μπορεί να αναπτύξουν τη φήμη ότι είναι εριστικοί, απαισιόδοξοι και συγκρουσιακοί. Αν και αυτή η φήμη βοηθά στην επιβολή υψηλών προτύπων, είναι θέμα χρόνου μέχρι να διαβρώσει τις σχέσεις και την υποστήριξη για πρωτοβουλίες που τις συνοδεύουν. Είναι σημαντικό αυτά τα άτομα να εξασφαλίσουν ένα κατάλληλο επίπεδο διαπροσωπικής επαφής πριν αναθέσουν σε κάποιον κάτι ή του ζητήσουν βοήθεια. Η συχνή και προορατική ανταλλαγή γνώσεων και πόρων χωρίς προσδοκίες για αμοιβαιότητα θα βοηθήσει πολύ.

Ελέγξτε τις εκρήξεις θυμού σας

Το πάθος και ο έντονος ενθουσιασμός μπορούν εύκολα να ξεπεράσουν τα όρια και να γίνουν κυκλοθυμία και οξυθυμία όταν υπάρχει πίεση. Σε κανέναν δεν αρέσει η γκρίνια. Και στον επιχειρηματικό κόσμο, εκείνοι που απογοητεύονται ιδιαίτερα ή αποθαρρύνονται όταν προκύπτουν απρόβλεπτα ζητήματα, θεωρείται ότι δεν αξίζουν μια θέση στο τραπέζι των μεγάλων. Εάν είστε ένας από τους πολλούς ανθρώπους που υποφέρουν από υπερβολική συναισθηματική διαφάνεια, σκεφτείτε ποιες καταστάσεις τείνουν να προκαλούν συναισθήματα θυμού ή απογοήτευσης και παρακολουθήστε την τάση σας να αντιδράτε υπερβολικά μπροστά στις αποτυχίες. Για παράδειγμα, αν ξυπνήσετε με ένα σωρό ενοχλητικά emails, μην απαντήσετε αμέσως - περιμένετε μέχρι να έχετε χρόνο και να ηρεμήσετε. Ομοίως, αν κάποιος κάνει ένα ενοχλητικό σχόλιο κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης, ελέγξτε την αντίδρασή σας και διατηρήστε την ψυχραιμία σας. Αν και δεν μπορείτε να μεταμορφωθείτε από Γούντι Άλεν σε Δαλάι Λάμα, μπορείτε να αποφύγετε τις αγχωτικές καταστάσεις και να περιορίζετε τις ασταθείς αντιδράσεις σας ανιχνεύοντας τα εσωτερικά σας ερεθίσματα. Ξεκινήστε να δουλεύετε τακτικές που σας βοηθούν να συνειδητοποιήσετε τα συναισθήματά σας σε πραγματικό χρόνο, όχι μόνο ως προς τον τρόπο που τα βιώνετε, αλλά, πιο σημαντικό, ως προς τον τρόπο με τον οποίο τα βιώνουν οι άλλοι.

Δείξτε ταπεινότητα, ακόμη κι αν είναι ψεύτικη

Μερικές φορές μπορεί να αισθάνεστε σαν να εργάζεστε σε ένα νησί που το διαχειρίζονται εξάχρονα παιδιά. Αλλά αν είστε ο τύπος του ανθρώπου που σκέφτεται συχνά, «Είμαι περιτριγυρισμένος από ηλιθίους», τότε είναι πιθανό η αυτοπεποίθησή σας να σας κάνει να μοιάζετε αλαζονικός και ανίκανος να παραδεχτείτε τα λάθη σας. Η ανέλιξη στην οργανωτική κλίμακα απαιτεί έναν εξαιρετικό βαθμό αυτοπεποίθησης, η οποία, μέχρι ένα ορισμένο σημείο, είναι και πηγή έμπνευσης. Ωστόσο, οι πιο αποτελεσματικοί ηγέτες είναι εκείνοι που δεν είναι οπαδοί του εαυτού τους, γιατί φαίνονται ταπεινοί. Η επίτευξη μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ διεκδικητικότητας και σεμνότητας, η επίδειξη δεκτικότητας στην ανατροφοδότηση και η ικανότητα παραδοχής των λαθών, είναι μερικά από τα πιο δύσκολα καθήκοντα. Όταν τα πράγματα πάνε στραβά, τα μέλη της ομάδας αναζητούν ηγεσία με αυτοπεποίθηση, αλλά ελπίζουν επίσης να υποστηριχθούν και να διδαχθούν με ταπεινότητα καθώς εργάζονται για τη βελτίωση της κατάστασης. Για να αναπτυχθεί αυτό το συστατικό του EQ, μερικές φορές είναι απαραίτητο να προσποιηθεί κανείς την αυτοπεποίθηση και ακόμη πιο σημαντικό, την ταπεινοφροσύνη. Ζούμε σε έναν κόσμο που ανταμείβει τους ανθρώπους που κρύβουν τις ανασφάλειές τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να κρύβει κανείς την αλαζονεία του. Αυτό σημαίνει να καταπίνεις την περηφάνια σου, να επιλέγεις μάχες και να ψάχνεις ευκαιρίες να αναγνωρίσεις τους άλλους, ακόμα κι αν αισθάνεσαι ότι έχεις δίκιο και οι άλλοι έχουν άδικο.

Ακόμη κι αν οι παραπάνω προτάσεις είναι δύσκολο να ακολουθούνται συνεχώς, θα επωφεληθείτε αν καταφέρετε να τις υιοθετείτε κάποιες φορές. Όπως και με άλλες παρεμβάσεις καθοδήγησης, ο στόχος δεν είναι να αλλάξετε την προσωπικότητά σας, αλλά να αντικαταστήσετε τις αντιπαραγωγικές συμπεριφορές με πιο προσαρμοστικές ενέργειες - ώστε να δημιουργήσετε νέες συνήθειες που αντικαθιστούν τις τοξικές τάσεις και βελτιώνουν τον τρόπο με τον οποίο σας βλέπουν οι άλλοι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όταν η καθοδήγηση λειτουργεί, ακυρώνει τα αποτελέσματα ενός τεστ προσωπικότητας: Οι προδιαθέσεις σας δεν αποτυπώνονται πλέον στις συμπεριφορές σας.

Πηγή: https://workforce-resources.manpowergroup.com/development/how-to-boost-your-and-others-emotional-intelligence

Αν θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα στην επαγγελματική σας καριέρα, δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ, και ανεβάστε βιογραφικό σας εδώ. Μείνετε στην «καρδιά» των εξελίξεων της αγοράς εργασίας και προετοιμαστείτε για το μέλλον της εργασίας, διαβάζοντας τις συμβουλές καριέρας της ManpowerGroup.