Χρήσιμα tips για να καθιερώσεις μια κουλτούρα καινοτομίας

Το να σκέφτεσαι διαφορετικά δεν συμβαίνει τυχαία. Η καινοτομία γεννιέται όταν υπάρχει η κουλτούρα που την υποστηρίζει.

Ο Αριστοτέλης είχε πει ότι η τελειότητα δεν είναι μια ενέργεια, αλλά μία συνήθεια. Το ίδιο ισχύει και για την καινοτομία η οποία έρχεται όταν υπάρχει μια καθιερωμένη κουλτούρα και δεν εξαρτάται από το είδος του project.

Η κουλτούρα είναι η εφαρμογή απόψεων και αξιών,  στο παρελθόν αλλά και στο παρόν. Αν ένας οργανισμός καλλιεργεί μια κουλτούρα καινοτομίας θα καλωσορίσει την αλλαγή, θα πάρει ρίσκα αφού πρώτα τα αξιολογήσει και θα είναι προετοιμασμένος για μια πιθανή αποτυχία. Αυτή η κουλτούρα είναι η βάση για το μέλλον. Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές για να φέρεις την σκέψη καινοτομίας στο χώρο εργασίας σου.

 

Προσέλαβε περισσότερες γυναίκες

Οι γυναίκες εργαζόμενες είναι μια πηγή καινοτομίας που χρειάζεται κάθε εταιρία. Για παράδειγμα στον κλάδο της παραγωγής και των κατασκευών. Παρόλο που ο κλάδος απασχολεί το 47% της εργατικής δύναμης στις ΗΠΑ, οι γυναίκες αποτελούν μόνο το 29% των εργαζομένων σε αυτόν τον κλάδο. Αυτό έχει σημασία γιατί οι έρευνες έχουν δείξει ότι η ύπαρξη και των δύο φύλων ωφελεί τις επιχειρήσεις και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να υπάρξει  καινοτομία, να αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο και να φυσικά περισσότερα κέρδη.  Φέρε την καινοτομία, προσλαμβάνοντας γυναίκες.

Πες ναι

Πες «Ναι, επίσης»… και όχι «Ναι, αλλά…» Άνοιξε διάλογο. Ο διάλογος ανοίγει τον δρόμο για την καινοτομία. Η εταιρία σου μπορεί να ωφεληθεί από την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. Αν κάποιος παρουσιάσει μια ιδέα, εξέτασε τη και δες τι μπορείς να προσθέσεις σε αυτή για να τη κάνεις καλύτερη, αντί να την απορρίψεις. Για να το κάνεις πρέπει να καταργήσεις το «Ναι, αλλά» , καταρρίπτοντας μια ιδέα, βελτίωσε τη με το «Πιστεύω θα ήταν ακόμα καλύτερη αν…».

 

Διάβασε περισσότερο

Είναι εύκολο να χαθείς μέσα στη ρουτίνα των καθημερινών υποχρεώσεων. Αλλά αν μείνεις κολλημένος σε αυτή τη ρουτίνα χάνεις τη μεγάλη εικόνα. Για να καινοτομήσει ένα μυαλό, χρειάζεται ερεθίσματα και ένα καινοτόμο μυαλ οφείλει να επενδύσει χρόνο του διαβάζοντας. Απόκτησε νέες γνώσεις και ιδέες και μετέφερε τις στους συναδέλφους σου, ενισχύοντας την κουλτούρα της καινοτομίας.

Εφαρμόζοντας τα παραπάνω δεν θα δεις αποτελέσματα σε μια μέρα. Το να εφαρμόσεις μια νέα κουλτούρα στον χώρο εργασίας είναι δύσκολο αλλά τα οφέλη μπορούν να είναι σημαντικά μόλις καθιερωθεί. Και θυμήσου, η καινοτομία είναι συνήθεια.

 

Source:

https://www.right.com/wps/wcm/connect/right-us-en/home/thoughtwire/categories/career-work/tips-for-building-a-culture-of-innovation